JanneSuuronen

Homot, rasistit ja Kreikka

Siinä sitä oli puheenaihetta 2011 eduskuntavaalien alla. Kuten myös kevään 2015 eduskuntavaaleihin. Vältytään näppärästi puhumusta vaikeista asioista.

Joukkoistamiselle voidaan etsiä monta määritelmää. Noin yleisesti joukkoistaminen pohjautuu kollektiiviseen älykkyyteen ja sillä tarkoitetaan ilmiötä, missä mahdollisimman suuren ihmisjoukon vapaan ja avoimen keskustelun kautta löydetään mahdollisimman viisaita ratkaisuja erilaisiin ongelmiin.

Ohjailemattoman demokratian hyvyys pohjautuu joukkoistamiselle. Kaikkien ihmisten äänestäessä saadaan valtiolle optimaalisen hyvä hallinto.

Joukkoistamisen hyvä toiminta vaatii vapaan median lisäksi myöskin avointa ja ohjailematonta keskustelua. Ja missä tullaan Suomen ongelmiin.

Pienet lobbarijoukot ja omaa arvomaailmaansa tahallisesti tai tahattomasti heijastelevat epäammattimaiset toimittajat torppaavat demokratia-muotoisen joukkoistamisen hyödyt. Sensijaan, että eduskuntavaalien 2007 alla, eduskuntavaalien 2011 alla tai nyt edes 2015 alla olisi huomio Suomen hyvinvoinnin kulmakivessä, taloudessa. Suomalaisia puhuttavat homot, rasistit ja talouden suppean sektorin Kreikan tukipaketit. Eri intressiryhmien ja lobbaritahojen ajamina.

Välillä tilanne keskustelun osalta näytti jo vähän valoisammalta, mutta jo nyt on ennalta nähtävissä keskustelun taas ajautuvan hyvinvointimme kulmakivien sijaan lillukanvarsiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vähän kyllä hävettäisi kuinka helposti suomalaiset ovat aivopestävissä ellei tiedostaisi mediamme yksipuolisuuden, yksi ainoa totuus on hyväksyttävä kuten Pohjois-Koreassa, hallitus on aina oikeassa.

Janne Suuronen

Mauno Koiviston toimista voimme olla montaa eri mieltä, mutta hänen kuvauksensa sopuli-ilmiöstä toimii vieläkin.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Olen iät ja ajat ajatellut, että jos ja kun joku pystyy minua huijaamaan, manipuloimaan, aivopesemään... niin onnittelen.

Janne Suuronen

Hauska heitto Helsinkiläiseltä demarilta.

Olitko sinäkin Päivin Lipposen kaverina jo vetämässä marssisaappaita jalkaan Tampereen parin vuoden takaisen pizzeriapalon johdosta ;) Sen, joka kuulemma oli viimeinen pisara tässä läpirasistisessa yhteiskunnassamme.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #14

Kiitos asiallisesta vastauksestasi tarkoituksellisesti kirjoittamaani hieman provosävyisempään kommenttiini.

Kristillisdemokraatitkaan muuten eivät jätä kaveria. Sairaiden ja heikossa asemassa olevien auttaminen kuuluu asian ytimeen ja mikä lienee on niin itsestään selvä asia kaikille suomalaisille, etteivät usein edes enää tietoisella tasolla asiaa oivalla.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Minkälaista ihmistä kiinnostaa mitä media sanoo?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Omat aivot ja niiden tuottama tajunnanvirta? Keskustelu kavereiden/ystävien kanssa jostakin muusta kuin salkkareista?

Media tuottaa sitä mitä median halutaan tuottavan,tämä on lähtökohta medialle. Jos sen ei haluta tuovan objektiivista tarkkailua,niin ei se kyllä sitä tee..ja se pitäisi kyllä mielestäni olla melko selvää kaikille. Mutta ei ole..senkin tiedän.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pitäisi olla itsestään selvää, että laki kohtelee kansalaisia tasa-arvoisesti. Minunkin mielestäni on harmillista, että kulutetaan aikaa ja energiaa tasa-arvon vastustamiseen, mutta sehän johtuu vain siitä, että tietyt abrahamilaiset tahot tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia vastustavat.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tuosta viimeisimmästä otsikon aihepiiristä osaan jotain sanoakin.

Täällä ei ole viikkoon ollut iltauutisia, joissa ei olisi käsitelty vähintään viittä minuuttia maan talousasioita. Troikan vierailuista kerrotaan, ja puolueiden kommentit ja tiedotteet luetaan ja tekstitetään. Täällä on noin tunnin mittaisia uutislähetyksiä, ja niitä lähettää noin puolen tusinaa "yleistä kanavaa".

Nuo troikka-spesiaalit yleensä kestävät yksistään sen viisi minuuttia. Sen päälle tulee sitten muuta talousasiaa.

Onhan tuo mahdollista, että suomalaisia alkaa kiinnostaa mm. talous ja äänestäminen kun tarpeeksi kurjasti menee. Suomi porhaltaa kohti Kreikan tilaa, mutta ilman palmuja ja lämpöä. Tilalla ovat lumikinokset ja kaamos.

Janne Suuronen

Lienee syytä lisätä, että Henry Myllyniemi siis kirjoittelee Kreikasta käsin, jos joku lukija ei sitä tiennyt.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Otetaan nyt kuitenkin huomioon etä lähes kaikki asiat sukupuolineutraalia lainsäädäntöä lukuunottamatta ovat alisteisia taloudelle. Mikäli ei ole työtä, rahaa ja toimeentuloa niin lapsilisät, sosiaaliturva, terveyspalvelut, vanhustenhoito ja muut vastaavat jäävät automaattisesti rempalleen.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Suurin osa kansasta on pysyvästi kahvilla koko ajan..

Toni Seppänen
Janne Suuronen

Kummalle puolelle lasket itsesti: Tietävään eliittiin vain tyhmään kansaan ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä kansa tietää.

Tietävään eliittiin kuuluva kansalainen saa korkeimman mahdollisen arvonimen, kun kansa alkaa kutsumaan häntä kansanmieheksi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Joukkoistaminen(?) Laaja ja aito kiinnostus osallistua olisivat toki suotavia asioita.

Toisaalta, juuri Kreikassa, josta demokratian idean sanotaan syntyneen antiikin aikana, ko. kaupunkivaltiot olivat kulttuurikokonaisuudeltaan ihmisen päässä hallittavia, väestöltään pienehköjä ja vapaiden miesten osuus vieläkin vähäisempi.

Ehkä demokratian (ja vieraantumisen) ongelmat johtuvat osittain siitä suuresta mittakaavasta - joukkoistumisen sijasta tapahtuu 'etäistyminen' - johon sitä yritetään soveltaa ja istuttaa.

Joudummeko siis tyytymään siihen, että vasta, kun kriisi tulee omalle ovelle, se herättää? Vasta kunnolla esim. työttömyyden kokenut ymmärtää ilmiötä syvemmin. Se riski on astunut askeleen lähemmäksi yhä useampia. Kiinnostus selviämiseen nousee eksponentiaalisesti, kun edessä on pakko.

Toimituksen poiminnat