JanneSuuronen

Islamin sota muuta maailmaa vastaa

Länsimaiden olisi viimeinkin syytä myöntää asia ääneen. Terrorismissa ei ole kyse syrjäytyneistä ihmisistä. Tai yksittäisitä tapahtumista. Kyseessä on vanhoillisten Islamilaisten ihmisten tarpeesta puolustaa kulttuuriaan ja mikä taistelu on ulotettu länsimaihin asti.

Tekijöihin mahtuu kaikenlaisia ihmisiä. Länsimaalaiset sukujuuret omaavista islamilaistuneista ihmisistä lähi-idän vanhoillisista kulttuureista kotoisin oleviin.

Wikipedian lista kuolonuhreja vaatineista tapahtumista ja joiden takana on ainakin osittain ollut taistelu Islamin puolesta:

2000–2009

YemenUnited States October 12, 2000 – Attack on the USS Cole in the Yemeni port of Aden. 17 American sailors were killed, 39 injured.[9]

 

2010–current

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Janne Suuronen

Yritin edellisessä puheenvuorossani hieman valottaa Islamilaisten liikkeiden päämääriä ja taustoja, mutta mikä puheenvuoro sitten aiheen laajuuden ja referoidun kirjan moninaisuuden vuoksi jäin hieman vajaaksi:
http://jannesuuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1840...

Janne Suuronen

Ajatus siitä, että terrorismissa olisi kyse vain jostain Muhammed pilakuvista tai sananvapaudesta, on oikeastaan täysin länsimaalaiskeskeinen.

Islamilainen terrorismi juontaa juurensa ja toimii täysin toisenlaisen polttoaineen varassa. Riippumattomana länsimaiden toimista.

Kyseessä on lähtömaissaan paljon kannatusta omaavien konservatiivisten islamilaisten kultturien ei pelkästään puolustaa elämäntapaansa Islamilaisissa valtioissa, vaan uskontonsa tulkinnan vaatimalla tavalla levittää Islamilaisuus kaikkialle maapalloa. Kirjaimellisesti.

Kansainvälisten Islamilaisten ääriliikkeiden johtajat eivät ole syrjäytyneitä luusereita. Länsimaissa terroritekoihin ryhtyneet eivät useimminkaan ole myöskään ole olleet syrjäytyneitä ressukoita: Ovat useimmiten eläneet nuoruutensa länsimaalaisten nuorten tavoin, ryypäten, naiden, käyden baareissa jne, ja jotka sitten hieman vanhetessaan ovat uskonnollisen herätyksen myötä ruvenneet kuuntelemaan Islamin ydinvaltioiden (Islamic hub) uskonoppineiden opetuksia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Kyseessä on vanhoillisten Islamilaisten ihmisten tarpeesta puolustaa kulttuuriaan ja mikä taistelu on ulotettu länsimaihin asti."

Kyllähän kyse on selvästi tästä. Postmodernissa monikulttuurisessa yhteiskunnassa ei voida välttyä ns. kulttuurikonflikteilta. Monien mainostama ns. uusisuvaitsevaisuus ei poista tätä ongelmaa.
Ongelma on siinä, mitkä rajat valtion tulisi tämän kulttuurin puolustustarpeelle toteuttamiselle asettaa.

Singaporen ratkaisut minulle tulee tässä ensiksi mieleen, vaikka en hyväksykään Singaporea miksikään mallivalioksi.

Janne Suuronen

"
Kyllähän kyse on selvästi tästä. Postmodernissa monikulttuurisessa yhteiskunnassa ei voida välttyä ns. kulttuurikonflikteilta. Monien mainostama ns. uusisuvaitsevaisuus ei poista tätä ongelmaa.
"

Me voimme olla uussuvaitsevaisia, mutta vanhoilliset Islamilistit eivät ole.

Janne Suuronen

Suomen toistaiseksi välttyminen terroriteoilla ei johdu siitä, että Suomi toimisi vanhoillisten Islamilaisten näkökulmasta jotenkin muita valtioita paremmin. Suomi ei vain ole ollut Islamilaisten arvojen levittämisen kannalta kovin tärkeä ensisijainen kohde. Avainvaltioita. Olemme pieni väestö ja syrjässä.

Siksi Suomessa on vielä toistaiseksi ollut helppo työntää päänsä pensaaseen ja leikkiä, ettei asia oikeastaan kosketa meitä. Ja että toimisimme jotenkin muita fiksummin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Silloin kun Neuvostolliitto oli vielä olemassa ja voimissaan, niin se ehkäisi tehokkaasti islamistista terrorismia. Se rahoitti ja aseisti Somaliasta Afganistaniin kansandemokraattisia hallituksia, jotka pitiviät niin muslimit kuin kristityt kurissa ja julisti ateismin ilosanomaa!

Sosialimi on ratkaisu terrorismin ongelmaan. :)

Janne Suuronen

No itseasiassa nykyaikaisen väkivaltaisen islamilaisen liikkeen ydin juontaa juurensa Neuvostoliiton Afganistanin invaasioon. Edellisessä puheenvuorossani mainitsemastani kirjasta siitä juuri tässä sivussa lueskeskelen.

Pekka Heliste

USA koulutti Talebanien edeltäjät taistelemana miehittäjää vastaan.ESim Osama-bin-Ladenin suku oli läheiseissä liikesuhteissa Bushin perheen kanssa ja Osama ja GW Bush ovat tavanneetkin toisensa.

Siksi laen valikoituikin vastarinnan oarganisoijaksi.Kun NL vetäytyi niin eivät nuo taistelijat päässeet valtaan vaan USA nosti sinne oman sätkynykkensa

Samoin on käynyt Irakissa

Iranissa oli 50-uvulla heikko demokratia, josta olisi voinut kehittyäkin aito demokaratia.Mutta Dullesin veljekset Eisenhowerin hallinnossa halusivat sinne dikdatuurin, koska demokratia liis voinut johtaa öljyvarojen sosialisointiin tai ainakin usalisten öljy olisi ollut kalliimpaa.

Niinpä Mossadeq sysötiin vallasta CIA operaatiolla ja valtaan nousi shaahi , joka otti dikdaattorin vallan.Shaahin julma salainen poliisi tappoi ja kidutti miljoonia kansalaisia.

Vallankumous sysäsi shaahin syrjään ja valtaan nousivat islamistit, koska muita vaihtoehtoja ei maassa ollut, kiitos shaahin..

Sama kehtys on menossa Saudi-Arabiassa, USA ja länsi tukevat korruptoitunutta dikdatuuria , joka voi kaatua milloin vain ja tuloksena n islamistinen valtio

Egyptissä länsi nosti takaisin valtaan armeijan ja Egyptistä tuli käytännössä dikdatuuri kaikkine väkivaltakoneistoineen

Näiden dikdatuurien ainoa vastavoima on islamilainen liike, muut liikkeet dikdatuurit kykenevät tappamaan

Tästä voiis sanoa aivan Raamtun sanoin: Sitä länsi niittää , mitä on kylvänytkin.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #10

"
USA koulutti Talebanien edeltäjät taistelemana miehittäjää vastaan.ESim Osama-bin-Ladenin suku oli läheiseissä liikesuhteissa Bushin perheen kanssa ja Osama ja GW Bush ovat tavanneetkin toisensa.
"
Itseasiassa Pakistan koulutti, ei USA.

"Brigadier Yousaf emphasized that the ISI was the sole provider of training in Pakistan and Afghanistan ant that 'no American or Chinese instructor was ever involved in giving training on any kind of weapon or equipment to the mujahideen....This was deliberate, carefully considered policy that we steadfastly refused to change despite mounting pressure from the CIA, and later from the U.S. Defense Department, to allow them to take over. Brigadier Yousaf pointed out that 'from the start', the ISI leadership 'successfully resisted' all American efforts to be directly involved in the support for the Afghan mujahideen"

USA kyllä rahoitti ja myi aseita, mutta Pakistanin tiedustelulaitosta ISI hoiti kaikki käytännön toimet. Niin Bin Ladenille, kuin muille taistelijoille kyseessä oli uskonnosta.

Toisekseen, Osama Bin Ladenilla oli vielä Afganistanin NL sodan aikana erittäin hyvät suhteet Saudien hallitsijoihin ja jotka myös avokätisesti rahoittivat sotaa. Osama sai sekä sodan aikana, että sen jälkeen rahakkaita rakennussopimuksia Saudeihin. Liiketoimista Bushin kanssa en tiedä mitään, eikä niistä ole lukemassani kirjassa mitään mainintaa. Taisit sotkea asioita. Afganistan-NL sodan aikana muuten USAn presidentteinä olivat Jimmy Carter ja Ronald Reagan, joten tuskin Bush-salajuoniajatuksesi senkään vuoksi pitää alkuunkaan paikkaansa.

Afganistanin NL-sodan jälkeen USA ei tosiaankaan nostanut valtaan omaa sätkynukkeaan. Luin keväällä Jonathan Steelen kirjan Ghost of Afghanistan, The Haunted Battleground (ISBN 978 1 84627 431 2)ja mitä voin suositella, mikäli tämän väkivaltaisen ja monia ristiriitaisuuksia sisältävän alueen lähihistoria kiinnostaa tarkemmin.

Noin kokonaisuudessaan vedät Pekka Heliste ehkä vähän liiaksi mutkat suoriksi noissa tulkinnoissasi.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #11

Olin 90-luvun alussa Pakstanissa tutkimassa yhtä Hornet vastakauppaprojektia ja yhdyshenkilönä oli paikallinen liike mies , joka tunsi laajasti alueen asioita.

USA käyttää tietysti bulvaaneja, mutta Pakistanissakin oli paljon USA sotilasneuvonantajia , jotka ohjasivat ja kouluttivat noita paikallisia bulvaaneja.

Samoin Saudi-Arabia on USA:n buvaani alueella ja välittää USAn tahdon toimintaan.

Omaluknsa ovat sotilasyritykset, jotka hoitavat likaisen työn

Mitätulee Ladenin ja Bushin suvun yhteistyöhöön niin se tapahtui 80-luvulla ja jatkui sitten välillisesti myöhemmin

Keijo Räävi

Saudi-Arabiassa ei voi järjestää vapaita vaaleja koska muuten islamistit voittaisivat murskaluvuin.

Terroristeilla on siis hyväkin syy käydä niiden kimppuun jotka riistävät muslimeilta demokratian näiden omassa maassa.

Janne Suuronen

"Sheikh AbdAllah Yussuf Assam, who was key in establishing what is today teh International Legion of Islam - the highly proficient and dedicated hard core of international Islamist terrorism.

"Azzam said that the jihad in Afghanistan was an all-Islamic cause that concerned all Muslims around the world. All Muslims must fullfill their obligation of jihad both in global causes-such as Afghanistan-and in the defence of their pooressed Muslim brothers and sisters by fighting the un-Islamic regimes of their homelands. Both types of jihdad were components of a greater drive-namely, establishing Allah's rule on earth. Islamists call the unified pan-Islamic state that rules the entire Hub of Islam, and ultimately the entire Muslim world, the Khilafah (Caliphate). To accomblish the noble mission of restoring the Khilafah, the Muslim world must focus on jihad, the armed struggle to establish Allah's rule. Azzam stressed that jihad must be carried out until the Khilafah is established wherer Muslims dwell so that 'the light of Islam may shine on the whole world'. 'Jihad must not be abandonded unti Allah alone is worshiped."

Toimituksen poiminnat