JanneSuuronen

2000 miljardia euroa

Ilmastonmuutoksen torjunnan liiketoiminnan koko on 2000 miljardia euroa Kaisa Hernbergin esittelytekstin mukaan.

Cleantechin maailmanlaajuinen liikevaihto on jo noin 2000 miljardia euroa, Sanni Grahn-Laasosen kirjoituksen mukaan. Siis sisältää muutakin, kuin pelkän ilmastonmuutoksen torjunnan.

2000 miljardia euroa ilmastonmuutoksen torjuntaan on huima raha ottaen huomioon, ettei maailmanlaajuisesti CO2 päästöjen kokonaismäärää ole saatu pudotettua.

2000 miljardia euroa jaettuna maapallon kaikille ihmisille on 285 euroa. Tai absoluuttisen köyhyysrajan alapuolella (1 euro/pv) eläville summa olisi 4 euroa päivää kohden.

Maapallon nälänhädät eivät johdu tuotetun ruoan kokonaismäärästä, vaan ihmisten köyhyydestä.

Jos Kaisan tulkintaan on uskomista, niin neljäsosalla ilmastonmuutoksen liiketoimintaan käytetyillä rahoilla voitaisiin nostaa maapallon viimeisetkin ihmiset absoluuttisen köyhyysrajan yläpuolelle.

 

 

 

Ylen vaalivideo: http://ra.fi/Itgz

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Aseisiin käytettiin suunnilleen saman verran rahaa. Kumpi tärkeämpi, aseet vai ilmasto?

Jari Leino

No, hei, Kaisan blogin alaotsikko on "Maailman pelastaminen on loistava bisnes".

Niinhän se on. Kaisalle. Kun äiti järjesti hiekkalaatikon siihen malliin.

Janne Suuronen

Eikä ole ainoa samasta helposta kakusta syövä. Toimialan markkinointipuoli ainakin on hyvi järjestetty.

Tapani Lahnakoski

Todella hyvin järjestetty eikä siitä tarvitse edes itse maksaa, sen hoitaa punavihreä mediamme, jonka Ilmatieteen Laitos on kouluttanut ja on vielä jäljellä Sirolaopiston käyneitäkin.

Cleantech on vihreä kupla. Siihen klusteriin pääsee varsin kevein perustein eikä päästövähennykset liity juuri minkään yrityksen toimintaan. Otetaan vaikka esimerkiksi vanha Woikoski Oy, joka ilman muuta kuuluu tähän klusteriin, kun ilmoittaa yhdeksi toimialakseen hiilidioksidin talteenoton. En tiedä, mistä se hiilidioksidin ottaa, mutta se myy sitä pulloissa teollisuuteen ja esim. kasvihuoneviljelijöille, mihinkään talteen tämä kaasu ei siis jää.

Toki on ihan oikeitakin cleantech-yrityksiä. Esim. sellainen, joka tekee suodattimia kiinalaisiin savupiippuihin, mutta ei niilläkään vähennetä CO2-päästöjä, vähennetään kylläkin aerosolipäästöjä, jolla kuulemma taas vaikutetaan ilmastoa lämmittävästi.

Vihreiden väite, että cleantech olisi samaa kuin ilmastonmuutoksen torjuminen on yli 90%:isesti potaskaa.

Toimituksen poiminnat