JanneSuuronen

Onko rohkeutta valita pienpuolue

ja samalla eväät Suomen kuntoon laittamiseksi.

Suuret puolueet ovat kykynsä ja taitonsa näyttäneet. Kokoomus ja SDP sössivät finanssilaman jälkeisen etsikkoajan viennin kasvun ihmettä odotellessa. Eivät ymmärtäneet, mistä Suomen talouskasvun kenkä puristaa.

Vaaliraha-Kepu jäi syystäkin Matti Vanhasen flegmaattisten lautakasahallitusten jälkeen oppositioon. Pekkaroinnilla, Väyrystelyllä tai Rehnin huitovilla käsillä ei Suomen suuntaa käännetä.

Viime vaaleissa jytkyn saaneet persut hannasivat vastuuta. Oppositiosta on kiva soittaa poskeaan, mutta tosi paikan tullen se aito jytkypökäle sitten nähtiin. Ja nyt viime vuodet persuilta on saatu sitä samaa, kuin muiltakin suurilta puolueilta; mustan auton takapenkin lähestyessä aito vaihtoehto kuivuikin pienen pieneksi kuivaksi ja mauttomaksi papanaksi.

Aatteellisohjauksessa olevat Vasemistoliitto ja Vihreät halusivat viime vaalien jälkeen olla ohjaamassa hallitusohjelmaa. Mutta vaalien lähestyessä  ja epäonnistumisensa havaittuaan selkärangattomasti sekä pelokkaasti Kokoomuksen Kataisen tavoin pötkivät vastuutaan karkuun. Ja nyt taas vaalien alla ovat lupaamassa kaikkea uutta velalla ostettavaa kivaa vihreää hyvää. Täysin irrallaan reaalimaailman lainalaisuuksista.

Suomen kristillisdemokraateilta löytyy rohkeutta ja selkärankaa kantaa vastuunsa. Pienenä puolueena hallituksessa tehtiin se, mihin pieni puolue realistisisesti arvioiden voi vain kyetä; kuuta taivaalta eli koko Suomen suunnan kääntämistä ei haviteltukaan. Mutta saatiin aikaiseksi enemmän, kuin suuremmat Perussuomalaiset ja Keskusta oppositiosta käsin yhteensä.

Kristillisdemokraateissakin ollaan erittäin huolestuneita Suomen taloudellisesta tilanteesta. Ja Kristillisdemokraateilta löytyy paljon lääkkeitä sekä ajatuksia Suomen suunnan kääntämiseksi. Aika näyttää, onko äänestäjillä rohkeutta kokeilla aitoa vaihtoehtoa. Jos ei nyt, niin vaikka sitten neljän vuoden kuluttua. Tai kahdeksan vuoden. Kello IMF:n ohjauksen suuntaan kyllä tikittää koko ajan.

Kristillisdemokraatit on maltillisesti koti, uskonto ja isänmaa-henkinen puolue. Emme hötkyile milloin mihinkin suuntaan. Emme yhtenä vuotena liputa yksien arvojen puolesta, seuraavan puheenjohtajan kautena toiseen suuntaan. Esimerkiksi isänmaahan liittyen Suomen oma vahva puolustus on aina ollut Kristillisdemokraateille tärkeä asia. Kuten myös vaikkapa perheet ja perheiden asema Suomessa.

Ääni Kristillisdemokraateille on muutosääni liikkeelle, jolla ei ole epäonnistumisten, kotiinpäinvetämisten tai vastuunkannosta sluibaamisen taakka harteillaan. Puolue, jolla on rohkeus ja näyttöjä vastuunkannosta. Puolueen perusarvot näes vaativat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

En mä nyt leuhkisi sillä, että olette olleet mukana nykyisessä hallituksessa tekemässä huonoa politiikkaa yhdessä kokkareiden kanssa. Persuthan jäi pois, koska eivät saaneet estettyä kreikka-tukia kuitenkaan. Ja miten kävi? Oletko ylpeä, että puolueesi oli väärässä niiden tukien suhteen? Ja nyt pitäisi sitten ostaa lisää tätä samaa? Ei kiitos.

Mutta äänestäkää ihmeessä pienpuolueita, nimittäin Piraattipuoluetta... Varsinkin jos haluatte talouden kuntoon, niin laittakaa johtoon joku vision omaava kaveri, niinku esimerkiks... mut.

Toimituksen poiminnat