JanneSuuronen

Kiitos Raimo Ilaskivi,

näköjään viestini meni perille. Kun vielä pari puheenvuorokirjoitustanne takaperin  jouduin opastamaan teitä eläkkeiden rahoituspohjasta:

http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185141-eiko-hallitus-ymmar...

niin tässä uusimmassa kirjoituksessanne

http://raimoilaskivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/191163-puppugeneraattorit-...

olette jo ottaneet asian huomioon:

"

Kaikella tällä päättäjät ilmeisesti kuvittelevat keventävänsä valtiontalouden asemaa ja pienentävänsä vajetta. Totuushan on päinvastainen: Kun eläkkeet nousevat hitaasti, niistä saatavat verotulot eivät myöskään riittävästi kasva vaan kasvu menee työeläkeyhtiöitten pääomiin, jotka ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Nyt ne ovat jo lähes kolminkertaiset valtion budjetin loppusummaan verrattuna!

Miksi ei tätäkään varallisuutta käytetä soveliain osin eläkkeiden ostovoiman ja samalla verotulojen turvaamiseen? Kun leikattu indeksi kohtelee kaikkein epäsosiaalisimmin pienituloisia, joutuvat nämä kasvavassa määrin tukeutumaan erilaisiin sosiaalisiin tukiin, jotka sitten puolestaan kasvattavat julkisia menoja. Olisiko siis eläkepolitiikan päättäjien, ministereitten ja kansanedustajien,  luettava asiakokonaisuudesta pieni kertausläksy!

"

Viestini siis meni perille, vaikka opastuksesta silloin nokkiinne otittekin.

Vaalikonevastauksistani muuten löytää saman vastauksen. Työeläkkeitä voidaan nostaa siltä osin, kuin niiden rahoituspohja tulee Työeläkeyhtiöiden tuotoista. Mutta veronmaksajien ja työnantajien maksamalta osuudelta taas ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Niin, minäkin yritin Raimolle kertoa asiallisesti asioista, mutta sain vastauksen: Poisti minun kommenttini ja bannasi minut kokonaan. Ihmettelen, kun kommenttini oli erittäin asiallinen. Kuvaako tämä Kokoomusta yleensä, eli vain kehuminen on ok, mutta jos esittää fiksustikin eriävän mielipiteen, se saa lähteä.

Edit: Viittaan Raimo Ilaskiven blogokirjoitukseen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Raimo on vanha kehäkettu. Ensinnäkin hän huomasi, että nuoret ja voitonnälkäiset politiikonalut ottavat ilmaisen mainospaikan kokeneen politiikon blogissa ilolla vastaan. Toisekseen hän huomasi heidän kanssaan peitsen vääntämisessä olevan vain hävittävää. Haavoittunut imago on kallis asia. Sitä kalliimpi, mitä arvostetumpi ura takana. Noviiseilla puolestaan ei ole mitään hävittävää ja he voivat ottaa isojakin riskejä mainetta etsiessään. Joku ringissä onnistuu iskemään suojauksesta läpi tässä villissä kehässä, sillä ottelutapa täällä on jotain muuta, kuin tutun toimittajan tenttaus männä vuosina. Tästä syystä bannit politiikonaluille.

Nyt teidän pitää pärjätä omillanne, ilmaiset tarjoilut on ohi.

Janne Suuronen

Näin se menee.

Puhtaasti asiaa kommentoiden kyllä kirjoitin, enkä edes mitenkään ikävään sävyyn. Arvostin aikoinaan Ylipormestari Raimo Ilaskiveä suuresti, eikä vieläkään ole syytä muuttaa mieltä. Ja ilahduin tosiaan, kun näköjään viittaamani viesti oli mennyt Ilaskivelle perille.

Samaten kuin Jungner höpötteli tuloeroista ja köyhyydestä, jolloin piti opettaa niinkin vanhalle konkarille ja SDP:n silloiselle puoluesihteerille köyhyyden määritelmä Suomessa (siis, että määritelmä käyttää suhteellista laskutapaa).

Toimituksen poiminnat