JanneSuuronen

Suomen hintataso

Postmodern Jukebox musisoi Länsi-Euroopassa ensi vuoden puolella. Tusinassa valtioita ja parissa kymmenessä konserttipaikassa.

Kiertueen konserttien lippujen hinnat vaihtelevat yleisesti 20-30 euron välillä. Suurten tulojen, suuren ostovoiman ja yleisesti kalliiksi mielletyssä Norjassa liput kustantavat kappaleelta 40 euroa. Postmodern Jukebox esiintyy jopa Norjan pienemmillä ja syrjäisemmillä paikkakunnilla.

Mutta kiertueen lippujen hinnoissa yksi valtio selkeästi erottuu muista. Helsingin Kulttuuritalon lippujen hinta on 51 euroa. Kaksi ja puoli kertaa halvimpien lippujen verran.

Laittoi taas kerran pohtimaan Suomen verotusta ja Suomen korruptiota ja monopolistisia sektoreita. Lobbausta (esim. Lex Karpela). Rakenteita, jotka syövät kansalaisten ostovoimaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Lauri Wirén

Ahneus ja verotus tappavat tämän maan. 51€ konserttilipusta on jo törkeä hinta.

Pekka Heliste

Onko tuo välttämättömyystuote ?

Jos lipun lunastaneita löytyy tarpeeksi niin hinta on oikein aseteltu .

Näin toimii markkinatalous

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Heliste on asian ytimessä, pieni- ja keskituloiset pysytelkööt tarvehierarkian alimmalla tasolla. Kulttuuri kuuluu eliitille, ei sinne pidä päästää rahvasta häiritsemään sivistyneistön elämää.

Lauri Wirén

Tässä maassa kauppiaita vaivaa ahneus. Monella alalla se johtuu kilpailun puutteesta. Kilpailua puolestaan estetään monenlaisin keinoin. En tiedä, saivatko järjestäjät salia täyteen, mutta kohtuullisemmalla hinnoittelulla olisivat ehkä saaneet myytyä useampia konsertteja. Suomessa kaikki yrittävät aina minimoida oman työn osuuden ja saada siitä maksimaalisen hinnan sen sijaan, että tekisivät vähän enemmän töitä pienemmällä yksikköhinnalla.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Eli hintataso on mielestäsi liian korkea. Olen samaa mieltä. Sisäinen vai ulkoinen devalvaatio lääkkeeksi?

Toimituksen poiminnat