JanneSuuronen

Harhautuneet nuoret

Suomen Vastarintaliike (SVL) on osa pohjoismaista The Nordic Resistance Movement-liikettä. Liikettä johdetaan Ruotsista ja se toimii Tanskassa, Norjassa, Suomessa sekä tietysti Ruotsissa.

Nordit Resistance Movement-liike on hierarkisesti organisoitu johtajansa alle ja kannattaa Hitlerin tyylistä Kansallissosialismia. Liikkeen toiminta vaikuttaisi olevan hyvinkin harkittua ja organisoitua, vaikkei ymmärrettävistä syistä ole saanut suurta kannatusta.

Liikkeen mielestä siionismi on monikultturismin takana ja mikä liikkeen mielestä on tuhoamassa länsimaisen sivistyksen. Liike kannattaa vasemmiston rinnalla itsenäisen Palestiinan valtion perustamista ja Israelin valtion purkamista. Nordic Resistance Movement on ateistinen.

Liike on syyllistynyt väkivaltaisuuksiin niin Suomessa, kuin muissakin pohjoismaissa. Suomessa liikkeen kannatus on vielä suhteellisen pientä, kaksinumeroisella luvulla laskettavissa.

Natsi-Saksan Sturmabteilungin (SA) toiminta eittämättä oli esikuva Jyväskylän viikonlopun tapahtumille. Marssittiin, rynnäköitiin ja pahoinpideltiin ihmisiä. Poliittisemman toiminnan rinnalla väkivaltaisen "sotilaallisen" siiven tavoitteena on järjestää näyttäviä propagandistisia koreografeja, estää muiden toimintaa ja kylvää pelkoa vastustajien sydämiin. Luoda kuvaa jämerärästä valtiohoitajaliikkeestä johtajansa (johtajiensa) alaisina. 2000-luvun Suomessa ajatus alkaa lähinnä naurattamaan.

Kaikki tiedämme ja tunnemme totalitarismin ruman jäljen ihmiskunnassa. Kuinka saamme ohjattua nämä muutamat kymmenet nuoret takaisin oikeille poluille ? Ymmärtämään, ettei demokratia ole täydellinen mutta parasta,  mitä ihmiskunnalla on koskaan ollut tarjottavana. Ymmärtämään, ettei väkivallalla ratkaista mitään, vaan saadaan lähinnä aikaiseksi vain lisää väkivaltaa. Ymmärtämään, että demokraattiseen vaikuttamiseen osallistuminen on ainoa mahdollinen tie kehittää yhteiskuntia. Totalitaarisesti hallittujen yhteiskuntien jäljet ovat karmeita.

Nuoret miehet ovat aina tapelleet keskenään. Naapurikylän miehet toisen kylän miehiä vastaan. Lähiöiden jengit naapurilähiöiden jengejä vastaan. Meidän talon pojat noiden talon poikia vastaan. Nuorilla miehillä on tarve toisaalta purkaa hormonimyrskyjään ja toisaalta tarvitsevat perheestään irroittautuessaan yhteenkuuluvuuden tunnetta johonkin. Yhteiskunnallisesti huolestuttavaksi touhu menee vasta siinä vaiheessa, kun monikansalliset totalitaariset liikkeet saavat näistä nuorista otteen; sama tarve huolestumiseen koskee muuten myös äärivasemmistoa ja Suomessa uutena ilmiönä radikaalia islamia.

Käytämmekö nuoriin Kansallissosialismin alkuihin samaa metodia, kuin muihinkin harhautuneisiin nuoriin: Kuuntelemme, mitä heillä on sanottavana. Yritämme ratkoa nuorten kokemia yhteiskunnallisia ongelmia. Keskustelemme ja vaihdamme mielipiteitä. Oikaisemme nuoria asioissa, joissa heillä on selkeästi vääriä tai vinoutuneita käsityksiä. Lempeästi ohjaamme heitä oikealle polulla. Ihmisinä rakastamme pahan olon kuoliaaksi.

Vai haluammeko radikalisoida nuoria lisää. Ottamme asenteen Me ja Ne. Ei puhuta niille mitään, ei huomioida niitä mitenkään ja muutenkin kaikki käännetään kieroutuneita aatteita omaksuneille nuorille selkämme. Ollaan niitä vastaan ja tehdään niistä melkeinpä lainsuojattomia. Paitsi poliisi, jonka tulee antaa näille nuorilla pamppua. Ja antifa-nuoret, joiden etupainotteiselle fasistinuorten mukiloimiselle tulee antaa hiljainen hyväksyntä.

Nyt punnitaan yhteiskuntamme kypsyyden tasoa. Kuinka osaamme Suomessa hoitaa tämän kaltaista uutta radikalismia. Jälkihoitaa väkivaltaan syyllistyneet nuoret tietysti oikeuslaitoksen kautta kulkien terveiksi aikuisiksi. Ja ennalta ehkäistä vielä kaidalla polulla kulkevien nuorten lopullinen syrjäytyminen sairaisiin aatteisiin. Ennen internetin aikakautta asiaa hoidettiin naurettavaksi tekemisellä, vaientamalla ja vaikka sitten tarvittaessa annettiin syrjäytyä rauhassa. Ei taida nuo keinot enää riittää ja muutenkin haluamme taistella kaikkien nuorten syrjäytymistä vastaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Janne Suuronen

Täällä Uudessa Suomessakin on aistittavissa jyrkkä polarisoitumisen henki. Otetaan jyrkästi toisen laidan mielipide ja kaikki keskitien kulkijatkin luokitellaan viholliseksi.

Syrjäytyvien nuorten ihmisarvo ja kohtelu on riippuvainen nuorten poliittisesta suuntautumisesta. Halutaan sulkea osa nuorista yhteiskunnan ulkopuolelle. Sensijaan, että kuunneltaisiin ja yritettäisiin ratkaista ongelmia, kuten muidenkin radikaalien nuorten kohdalla.

Teemu Koponen

Radikaalien nuorten määrää on ehkä aliarvioitu. Helsingissä satoja äärioikeistolaisia marssivat pasilan aseman läpi viikonloppuna. https://www.youtube.com/watch?t=86&v=qPpuLPxIuh4

Nabil Mokhtari

Mielestäni oikein tarpeellinen ja hieno teksti, ja sanoma varmasti pätee suureen osaan tuon järjestön jäsenistä tai ainakin kotoa koneen kautta komppaavista eksyneistä lampaista. Se ei silti tarkoita, etteikö tuonkin aatteen ja järjestön ytimessä olisi koherentti ajatusjärjestelmä, joka tietynkaltaisille tribalisteille ja maailmanlopun povaajille ihan oikeasti käy koko lailla filosofisesti järkeen. Fakta on se, että me voisimme elää jollain tavalla totalitaristisessa valtiossa ja toinen fakta on se, että tietyille eturyhmille tuollainen systeemi olisi erittäin suotuisa ja toimiva. Harhaiset, yksinäiset, lohduttomat nuoret voivat purkaa ahdistuksensa ihan mihin vaan pikkurikollisuudesta pommintekoon, eikä heidän ymmärtämisensä sinällään auta avaamaan ääriliikehdinnän vyyhtiä. Pelkästään tasainen askellus kohti maailmankansalaisuutta voi loogisesti katsoen koskaan kitkeä totalitaristiset ajatusmallit tästä ihmiskunnasta.

Janne Suuronen

"
Harhaiset, yksinäiset, lohduttomat nuoret voivat purkaa ahdistuksensa ihan mihin vaan pikkurikollisuudesta pommintekoon
"
Juuri näin.

"
eikä heidän ymmärtämisensä sinällään auta avaamaan ääriliikehdinnän vyyhtiä.
"
Näiden nuorten ymmärtämisen tavoite on auttaa näitä nuoria. Eikä tiedon kalastelu ääriliikkeistä tai miten asian ilmaisikaan. Tieto ääriliikkeiden tavoitteista ja liikkeiden käyttämistä keinoista tulee kerätä muilla tavoin ja olla oikeastaan jo pohjalla, ennenkuin lähdetään auttamaan näitä nuoria.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Siinä missä Janne on ennenkin puolustellut näitä "nuoria" on hänen suhtautumisensa kokolailla jyrkempi vaikkapa anarkisteihin puhumattakaan noista vasemmiston edustajista jotka "provosoivat" näitä kullannuppuja kävelemällä ostoskeskuksessa.

Sinällään toki arvokasta, että ymmärtää armon päälle, mutta soisi sen olevan vähän tasapuolisempaa. Kiinnostaisikin tietää, miksi inhimmillistät ja ymmärrät juuri tätä pahantekijäryhmää?

Janne Suuronen

"
Siinä missä Janne on ennenkin puolustellut näitä "nuoria"
"
1) Nyt Marko faktaa kehiin. Missä ? Käytit vielä monikkoa, joten lähteitä on syytä löytyä enemmänkin kuin yksi. Minä nimittäin en sellaista ole tehnyt.
2) Tulkitsitko todellakin tämän puheenvuoron natsi-nuorten puolusteluksi ? Vastaus: Ihmisinä kyllä. Liikettä, sen keinoja ja tavoitteita en.

"
Kiinnostaisikin tietää, miksi inhimmillistät ja ymmärrät juuri tätä pahantekijäryhmää?
"
Eivätkö ole ihmisiä ja oikeutetut tulla kohdelluiksi ihmisinä ? Tässä tapauksessa vieläpä vaikuttavat syrjäytyneiltä (henkisesti, materiaalisesti tai molempia) nuorilta ihmisiltä.

Olenhan minä kirjoittanut kovia sanoja hulinoivista vasemmistonuorista. Tai laillista liiketoimintaa vaikeuttavista "pankin seinästähän rahaa tulee" vihreistä äärinuorista. Puolustajia ja ymmärtäjiä näille nuorille tuntuu riittävän niin poliittisissa puolueisssa, kuin mediassa. Monesti niin pitkälle, että väärästä jopa tehdään oikeaa. Ehkäpä natsinuoretkin ansaitsevat tulla kohdelluksi ihmisinä.

Minä en hyväksy natsien ideologiaa ja tekemisiä. Mutta en lopultakaan näe eroa, että miksi fasismiin mukaan lähtevää ongelmallista nuorta tulisi kohdella toisella tapaa, kuin ääri-islamilaisuuteen, ääri-vihreyteen tai äärivasemmistolaisuuteen mukaan lähteviä nuoria.

Oma motiivini on taistella tuulimyllyjä eli erittäin värillisten silmälasien lävitse tarkastelevaa mediaa ja sen päivystäviä dosentteja vastaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Sama poppoo osallistui tuohon kirjanjulkaisutilaisuudessa tapahtuneeseen puukottamiseen. Siinä missä kovin sanoin olet esimerkiksi kritisoinnut omaisuutta tuhoavia anarkisteja osallistuit tuohon keskusteluun lähinnä moittien puukotukseen syyllistyneen arvostelijoita hätiköidyistä johtopäätöksistä.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #10

Tässä valvontavideo kirjanjulkaisutilaisuudesta:
http://m.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/video-kirj...

Oletko katsonut sen ?

Aika nopeat jalat teleskooppipamppua heiluttaneella puukotetulla; kuvissa ei edes veri näytä valuvan. Teleskooppipamppua heiluttanut puukotettu sai hänkin ankaran tuomion pahoinpitelystä. Vieläpä kohvahkon, koska tällä oli erinäiset tuomiot taustalla.

En puolusta kummankaan ääliöpuolen toimintaa, vaan kritisoin suureen ääneen ja kovaa median välittämää kuvaa. Objektiivisuuden sijaan kertovat yksiselitteisesti puukotuksesta ja sen tuomasta tuomiosta. Kun siis mitalilla oli toinenkin kääntöpuolensa. Toinen osapuoli on puukotettu ihminen, toinen paha natsi.

Median tehtävänä on luoda asioista objektiivinen kuva, eikä pelkästään ottaa kantaa toimittajien oman arvomaailman pohjalta arvioituna.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #10

Ihan niin kuin sinä nyt syyllistyt puolustaessasi tätä "uhria" tässä kostotapahtumassa.

Janne Suuronen

Medialla ja Vihreillä ei ole tuntunut olevan koskaan vaikeuksia käsitellä erilaisista ihmisten joukkokuolemista ja jopa joukkotapoista fantasioivaa Pentti Linkolaa. Päinvastoin, esimeriksi Yleisradio haastatteli ja teki ohjelmia Pentti Linkolasta kovinkin mielellään 1970- ja 1980-luvuilla. Sensijaan natsi-sanan kohdalla varmistin poistetaan välittömästi ja myös vihreillä lakkaavat ihmisoikeudet olemasta voimassa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Et siis ole edelleenkään törmännyt tietoon, että Linkolan ja vihreiden tiet erkaantuivat kauan sitten? Ah, mutta tiedäthän tuon koska olet vedonnut Linkolaan auktoriteettinä vihreiden vastaisissa kirjoituksissasi.

Itse asiassa taidat pitää Linkolaa enemmän auktoriteettinä kuin useimmat vihreät. Hämmentävää.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #11

Muista, että kritisoin myös mediaa.

Näkyy tuo Linkola olevan vieläkin kova sana Yleisradiolla:
http://areena.yle.fi/1-1706813

Ja historiasta löytyy:
http://haku.yle.fi/?category=El%C3%A4v%C3%A4%20ark...

Nabil Mokhtari

Heh, jos tuo on totta, niin tässä paljastuu erittäin oikeistolainen ajatusmalli: ihminen, joka vahingoittaa toista ihmistä, todellisuudessa purkaa vain pahaa oloaan ja lieventäviä asianhaaroja kuuluu etsiä. Ihminen, joka vahingoittaa toisen omaisuutta, toimii täysin suunnitelmallisesti ja henkilökohtaisella vakaumuksella, eikä lieventävää inhimillistä ahdinkoa (kuulumattomuus kerskakulutusta ihannoivaan yhteiskuntaan, näköalattomuus kovia arvoja kunnioittavassa systeemissä) sovi hakea.

Janne Suuronen

Marko on vanha tuttuni ja hänen käsityksensä asioista ovat monesti lievästi sanoen "mielenkiintoisia".

Kirjoitin jo avaustekstissäni:
"
Yhteiskunnallisesti huolestuttavaksi touhu menee vasta siinä vaiheessa, kun monikansalliset totalitaariset liikkeet saavat näistä nuorista otteen; sama tarve huolestumiseen koskee muuten myös äärivasemmistoa ja Suomessa uutena ilmiönä radikaalia islamia.
"

Kelpaako Nabil ?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

#4 Marko Kivelä

No, tämä "provosoiva" "sivullinen" oli kyllä 36-vuotias tuomittu rikollinen joka suuressa urheudessaan leikki järjestysmiestä vuonna 2013 vasemmiston "äärioikesto suomessa" - kirjan julkistamistilaisuudessa Jyväskylän kirjastossa, varusteinaan puukko ja teleskooppipamppu, mutta ei järjestysmieskorttia.
Sai muuten siinäkin nujakassa itse puukosta ja tuomion kaupanpäälle. Joten ihan puhtoisesta ja viattomasta anarkistista ei ole kyse, kuten ei vastapuolella oleva äärioikeistolainenkaan. Aikuisia miehiä kuitenkin molemmat!

Ja tämä "silminnäkijä" Anssi, joka antoi ensimmäisen silminnäkijälausunnon tapahtumasta, on itse Keskisuomalainen-lehden toimittaja, Koskinen sukunimeltään.

Asioilla todellakin on myös toinen puoli, jos vain viitsii ottaa selvää ennen kuin alkaa omia oletuksiaan tai puolueellista mediaa kompata, sillä valtamedia tänään on aikalailla korruptoitunut ja yhteen suuntaan puolueellinen. Se on todistettu viime päivien uutisoinneista.

Europolin tutkimus terrori-iskuista euroopassa onkin sitten jo raadollisempaa luettavaa. Siinä kun kaikki onnistuneet, epäonnistuneet ja torjutut iskut ovat lähes kaikki vasemmistosiiven tekemiä tyyliin 38 - 1 (keskiarvo). Tutkimus löytyy sivustolta www.europol.europa.eu

Kyllä minä ainakin olen enemmän huolissani äärivasemmistosta kuin äärioikeistosta!

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Itselleni kaikki ääriliikkeet ovat saman arvoisia, tai pikemminkin arvottomia. Jollain tavoin näen kaikkien edustavan samaa. Ovat paljon lähempänä toisiaan kuin minkään puolueen peruskannattajien linjaa. Minusta väkivalta ei saa kuulua mitenkään politiikkaan. Sen takia hämmästelen kuinka jotkut näkevät yhden poppoon pahikset kyllä tuomittavina, mutta toisten pahisten suhteen nähdäänkin lieventäviä asianhaaroja.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #25

Tarkennatko, että kuka näkee yhden poppoon pahikset tuomittavina ja toisille lieventäviä asianhaaroja ? Tarkoitatko kenties mediaa ja poliittista vihervasemmistoa ?

Jos minua tarkoitat, niin kuvitelma on omassa päässäsi.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #25

"Minusta väkivalta ei saa kuulua mitenkään politiikkaan"

Eihän sen saakkaan kuulua, mutta mistä sinä kehitit SVL:n kytköksen politiikkaan? Tietääkseni kyseinen ääriryhmä ei toimi politiikassa eikä sillä ole kannattajakorttien keräystä meneillään. Eikä yksikään heistä kuulu mihinkään puolueeseen. Otin sen verran selvää, että he eivät hyväksy minkään puolueen jäseniä toimintaansa varsinkaan perussuomalaisia. Ero puolueista on ainoa vaihtoehto liittymiseen SVL-toimintaan.

Jäsenkirjan omaavista vasemmistonuorista aika moni kuitenkin huseeraa näissä ääritoiminnoissa. Eli tarkoititko juuri heitä?

Eiköhän media ole tämän kytköksen luonut valheellisella uutisoinnillaan.

Itse en puolusta kumpaakaan ja tuomitsen molempien ääriryhmien teot. Yhteiskuntarauhan rikkominen ei kuulu demokratiaan eikä politiikkaan!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #31

Mitä SVL:n toiminta on, jos ei politiikkaa? Puutarhanhoitoako?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #37

Ja terrorismiko sitten ei ole poliittista toimintaa?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #38

Ei äärioikealla, äärivasemmalla kylläkin =)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Mikä on nuori? Ovatko nämä uusnatsit tosiaan "nuoria"? Antifasistit? Missä iässä ISIS-järjestään värväytyvä muuttuu "nuoresta" vaikkapa "islamisti-terroristiksi"? Entä kristinuskon "hihhulointiin" retkahtaneeet?

Janne Suuronen

Niklas, me ainakin olemme ikinuoria.

Eiköhän ISISikseen Suomesta värväytyneet ole joitain poikkeuksia lukuunottamatta kaikki reilusti alle 30-vuotiaita. Samaten SVL:n toiminnassa mukana olevat. On myös vaikea kuvitella yli 30-vuotiaita antifasisteja kaduilla fasisteja turpaan vetämässä.

Mutta kysymysmutoisessa pohdiskelussasi oli yksi paha virhe; Kristinusko ei ole hihhulointia :)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Et kai tarkoita, että alle 30-vuotias on "nuori"? Ei kai kaikkia uskovaiten ja ääriliikkeiden hulluttelua voi antaa anteeksi, jos hulluttelijat ovat alle 30-vuotiaita?

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #20

Kyllä näinä holhouksen ja vapaan kasvatuksen aikoina alle 30-vuotias on vielä täysi kersa. Anteeksi ei voi mitään väkivaltaa antaa ja siitä kuuluu saada asianmukaiset rangaistukset, mitkä tänäpäivänä ikävä kyllä nekin ovat pelkkiä päänsilittelyjä. Ei ihme, että porukka on sekaisin kuin vappupallo, kun suunnannäyttäjätkin käyvät puolella teholla ;)

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Hihhuloinniksi on alunperin sanottu lestadiolaisten keskuudessa esiintynyttä hurmoksellista ääntelyä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Liikutukset

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Niinpäniin..nuoria,katselin noita kuvia tuolta Jyväskylästä..kovasti yritin noista nuoria saada,,ei vaan onnistunut,ei siltäkään pohjalta,että on ongelmanuorten parissa töitäkin tehnyt.Vanhoja äijiä ei pysty enää auttamaan.Nuo ajatukset ja yritykset täytyy kohdistaa niihin oikeesti nuoriin joihin vielä pystyy kenties jotenkin vaikuttamaan..siellä tuo Jannen sinänsä ihan hyvä ajatus voisi toimiakkin vaikka tokikaan sielläkään se ei ole helppoa,eikä kaikista hyvistä metodeista huolimatta tuota hyvää lopputulosta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Tätä se EU-kommuunin politiikka teettää.Ei kuitenkaan onneksi ole uusisuomi,ja sen vakiporukka koko suomen kansan ääni,ja mielipide.Sensuuri on kiinan tasoa jo mediassakin,ja sdpn huovisen saatua lakiin nettiestoja,onkin niitä hyvä laittaa jo pikkasenkin väärien mielipiteiden esittämiin kirjoituksiin,kuten vaikkapa poliitikoiden "hallituksen toimien arvostelu,kyseenalaistaminen,viranomaisten toimien lähempi tarkastelu jne.ja se kaikki tieto,jonka saa selville kun oikein kaivaa,ja ottaa huomioon muutakin,kuin poliitikoiden ja näitä käskyttävien tahojen mediassa sallimat yksipuoliset "uutiset"ja keskustelun aiheet.Lakaistaan maton alle kaikki ongelmat,kuten 1990 astikin on tehty.

Median tehtävksi kun on annettu sopivien ihmisten esille tuominen ja heidän mielipiteidensä "asiantuntijoina"esittäminen,nykyään sopiva puoluetausta käy,ja sopiva puoliso,asema,varallisuus jne.Nuoret on helppo nykyään syyllistää ja varsinkin kun vanhempansa ensin leimataan ,kuten suomessa on perhe ja lapsi vihamielisyys kasvanut vuosi vuodelta.Tämä häpeällinen lasten ja nuorten kohtelu suomessa on levinnyt jo ulkomaille asti,ihmisten tietoon.On poikaa ja tyttöä,joilla mopo karkaa käsistä,karkaa kun viranomaiset ottavat talteen,ja VASTUU siirtyy heille.Julkisuudessa ei parane näiden lasten taustoja paljastaa,tule supo ja noutaa talteen.

Ei varsinkaan tässä poliitikoiden rasismi ja vihapuhe suomessa,koska kiihottamista on jo riittävästi.Tosin suuri määrä ihmisistä alkaa olla kurkkuaan myöten täynnä tätä poliitikoiden peliä,jossa ihmisille uskotellaan mitä sattuu.EU kommuunin pakkopolitikan nimissä.Täälläkin näiden monien kirjoitukset esittävät koko kansan mielipiteenä omia aivotuksiaan,poliitikoita ynm.myöten.Suomessa tulee ihmisten valvonta lisääntymään,ja jokainen alkaa kohta olla pontentiaalinen "rikollinen"jos ja kun eun politiikan mukaan mennään.Nyt alkavat ne eun varjopuolet näyttäytymään,nopeammin kuin luulikaan.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Miten olisi jos harjattaisiin perusteellisesti?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Perusvirhe: "2000-luvun Suomessa ajatus alkaa lähinnä naurattamaan."

Jokainen historiaa vähänkin tunteva tietää, että Hitlerillekin naurettiin, kun hän pyrki valtaan. Sitten ei enää naurattanutkaan.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Totta! Oikeaan osuneesta yhteiskuntapoliittisesta syklistä käy mainiona kansallisena esimerkkinä Persujen Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen nopea kannatuksen nousu, mikä huipentui v:n 2011 jytkyyn.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Suhtautuisin asiaan SVL erittäin vakavasti. Vaikka jäsenmäärä on Suomessa pieni, on aatteella maassamme kannattajia ilmeisen paljon enemmän ja sympatiseeraajia vielä toinen mokoma.

Puoli vuotta sitten Suomessa vieraili nimeä Benjamin Raymond käyttävä brittein vastaavan organisaation National Action johtaja, tutustumassa veljiin ja luennoimassa.
Taustaa vuoden takaa: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/exposed-rise-...
Ja kyseisestä vierailusta: http://national-action.info/2015/03/09/vastarintal... (kiitos K.K.)
Paitsi nuoria miehiä, huomio kiinnittyy brittivierailijan vanhaan tuttuun nimeltään Kai Murros.

Jätän jatkopäätelmien teon seuraaville kommentoijille.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Virasto ohjailee saksalaisten ajatuksia - harhautuneet voivat saada potkut
Sisäinen tiedustelupalvelu ja poliisi valvovat, että Saksassa kieli pysyy keskellä suuta. Epäkorrektit ajatukset voivat johtaa kilometritehtaalle.

Historiallisista syistä monesta syytetyt saksalaiset ovat tiukassa kontrollissa. Korrektiin ajatteluun ohjaa poliittisen kasvatuksen keskusvirasto. Yhteiskunnallisen tunnelman ja mielipiteiden tarkkailusta vastaa oma salainen palvelunsa. Poliittisilta haiskahtavat rikokset tutkii suojelupoliisi.

Valvonnan alla eivät ole pelkästään yhteiskuntarauhalle ja demokratialle vaarallisiksi arvioidut teot vaan myös kieli ja ajatukset.

Poliittisesti epäkorrektit mielipiteet eivät vie tiilenpäitä lukemaan, kuten entisessä Itä-Saksassa, mutta saattavat epäilyksenalaiseksi ja voivat johtaa töiden loppumiseen ja urakehityksen katkeamiseen.(suomessa hoituu lastensuojelua arvostelevien kohdalla)

Näin käy sitä todennäköisemmin, jos yleisestä virrasta poikkeavia ajatuksia esittävä henkilö sattuu olemaan esimerkiksi liittopäiväedustaja, upseeri, toimittaja tai opettaja....

Vanhemmille tunnistusapua(ei ole unohdettu lapsiakaan)

Neuvoja ja opastusta poliittisen kasvatuksen virasto jakaa myös poliittisiin ääriliikkeisiin liittyvissä asioissa. Muun muassa kasvattajia ja lasten vanhempia neuvotaan, miten he voivat yrittää tunnistaa nuorissa mahdollisesti itävät äärioikeistolaissympatiat.
Tunnistaminen tapahtuu lapsen käyttäytymisen, puheiden ja sanavalintojen lisäksi kaveripiirin, musiikin, asujen ja huoneen sisustuksen avulla.(kuten suomessa kannabis epäilyistä riitti lapsella koru,josta tosin ei vanhemmat eikä lapsi tajunnut edes mitään yhteyttä johonkin kannabikseen?)

Että älkää peljätkö:Suomessakin on ollut jo vuosikausia seurannassa ns.erimielisten,viranomaisia,poliitikoita jne.kritisoivien,"arvostelevien",omilla aivoillaan ajattelevien ihmisten ryhmät.Nettiseurantaa voidaankin nyt muun ohessa laajentaa,kuten usassa jne.eu ssakin,jotta saadaan KAIKKI pikkasenkin mediassa levitetyn uutisoinnin ja poliitikoiden ynm.levittämän AINOAN TOTUUDEN epäilijät valvontaan.Kohta saatte kaikki olla VAPAASTI SAMAA mieltä,kunhan ette ota asioista selvää sen tarkemmin.
Nykyäänhän epäilyttävistä naapureistakin voi,ja PITÄÄ tehdä ilmianto.Siis kytätkää naapureitanne,ja ei muuta kuin nimettömiä ilmiantoja,eli anonyymejä VARMOJA mutu-tuntemuksianne kehiin.Pelastuu maailma,ja viranomaiset saavat laajentaa saksan poliisin jne. malliin rekistereitään näistä uhista,eli järjestelmälle vaarallisista henkilöistä,joita on eun politiikan myötä tullutkin kaikesta ja kaikista.

Jokainen on potentiaalinen rikollinen,että onneksi olkoon.

http://yle.fi/uutiset/virasto_ohjailee_saksalaiste...

Vieläköhän nuo tyypit ovat ylessä,vai miten kävi kataista ja sipilää kirjoituksissaan "arvostelleille"?Taisi tulla fudut.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"Nuorista" puhuminen viittaa ikään. Jos taas käytettäisiin esimerkiksi termiä "keskenkasvuinen", se sisältäisi arvolatauksen. Ja oikeasti aikuistuneet tietävät, ettei kukaan keskenkasvuinen siedä käytettävän termiä "keskenkasvuinen".

Mutta "keskenkasvuinen" olisi kuitenkin oikea sana. Voimme sanoa: ihminen on henkisesti keskenkasvuinen niin kauan kun hän kokee saavansa itseidentiteetilleen vahvistusta erilaisten aatteiden ja ismien kautta.

Ja tällä mittarilla mitaten aika harva meistä on onnistunut kasvamaan autonomiseksi aikuiseksi. Aika monen persoonallisuus on puoliksi jotain ulkoapäin omaksuttua aatteellis-ideologista vaikutusta.

On olemassa sosiaalisesti sitovia "kulttuureja" ja yhteisöjä, joissa kaikki ajattelu on "tunnustuksellista", eikä juuri kukaan voi nostaa omaa päätään yhteisössä vallitsevan totuus- ja normipaineen pinnan yläpuolelle. Tällaisissa yhteisöissä yksilöt ovat ulkoaohjautuvia, sosiaalisten normipaineiden ohjelmoimia, sisäistettyjen kunnian- ja häpeäntuntojen määräämiä "suuria lapsia".

Vaikka oma yhteiskuntamme onkin astetta "aikuistuneempi", meilläkin "yhteiskunnallinen keskustelu" miltei poikkeuksetta muodostuu kahden tai korkeintaan muutaman tunnustuksellisesti ajattelevan rintamapuolen hedelmättömäksi kinasteluksi. Keskustelulla on ainoastaan ryhmävahvistautumista lujittava merkitys. Keskusteluun osallistuu vain oikeassaolijoita, ja keskustelun jälkeen jokainen tuntee olevansa vielä enemmän oikeassa kuin ennen.

Yhteiskuntaa nyt vakavasti uhkaavat vaarat, kuten todella fundamentalistiseen siilipuolustukseen sulkeutuvien "kulttuurien" maahanmuutto, jäävät käsittelemättä, koska kysymyksiä pystytään lähestymään vain vavistautumista tarvitsevien jo olemassaolevien ismien pohjalta. Keskustelu muuttuu keskenkasvuiseksi aate-identiteettien vahvistamiseksi. Sanoisin, että lapselliseksi.

Tietenkään mitkään nuorten miesten militanttijärjestöt naurettavine armeijarituaaleineen tai käsittämättömine kärhämöinteineen vastapuolen ääri-ideologien kanssa eivät ole mikään ratkaisu yhteiskunnallista kypsymistämme oikeasti uhkaaviin maahanmuutto-ongelmiin. Mutta ei myöskään nykyinen ismitunnustukselliselle tasolle jäävä "keskustelu" asiaa yhtään vie eteenpäin.

Toimituksen poiminnat