JanneSuuronen

Persian sinisilmäiset juoksutytöt

  • Iran, Irak, Syyria, Libanon, Palestiina
    Iran, Irak, Syyria, Libanon, Palestiina

Tarina lähtee liikkeelle Iranin vallankumouksesta, vuodesta 1979. Teokraattinen papisto kaappasi kansan vallankumouksen omiin tarkoituksiinsa. Tuosta vuodesta lähtien Iran on ollut teokraattisesti hallittu totalitaarinen valtio.

Paljon on Iranin sisä- ja ulkopolitiikassa tapahtunut sitten 1979 vallankumouksen, joten hypätään suoraan 2010 luvulle.

80 miljoonan asukkaan Iranilla on pyrkimyksiä nousta alueelliseksi suurvallaksi. Pyrkimykset juontavat juurensa sekä suuren Persian historiasta, että valtaa pitävän papiston halusta luoda Iranista johtava Shiialais-Islamistinen valtio. [ Meidän suomalaisten saattaa joskus olla hieman vaikeaa ymmärtää historian merkityksen ihmisten ajatuksiin suurvaltahistoriaa omaavissa valtioissa. Pätee myös mm. venäläisiin. Uskonnollinen fanatismi ja pyrkimykset uskonnon kautta vaikutusvaltaan ovat helpommin ymmärrettyjä ]

Caspian Report on eräs ulkomaisista suosikkitiedonlähteistäni. Silloin harvakseltaan, kun kuivaan informatiiviseen sävyynsä julkaisevat uutta.  Caspian Reportin dokumentissa Iran's sphere of influence avataan selkeästi ja uskottavasti Iranin pyrkimykset alueelliseksi suurvallaksi. Dokumentti on kuuden minuutin mittainen ja tosiaan katsomisen arvoinen.

Alueen suurimpana ja parhaimmat resurssit omaavana valtiona Iran siis pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa naapurimaihin. Shiialaisuuden valtapyrkimykset tietysti ovat merkittävässä asemassa, mutta myös maallisemmin ajateltuna Iran pyrkii saamaan Irakin ja Syyrian kautta pääsyn Välimerelle.

Iranin tukema Al-Quaida ja ISIS olivat alun perin yhtä ainoaa Iranin tukemaa liikettä, joka jakautui ja joiden johtajien kesken on nyt tämän kesän kuluessa kärjistynyt valta-taistelu. Samalla ISIS on irtautunut Iranin vaikutusvallasta. Tässä esimerkiksi pari uutislähdettä aiheeseen:
http://www.camera.org/index.asp?x_context=2&x_outlet=118&x_article=3080
http://news.yahoo.com/al-qaeda-leader-al-zawahiri-declares-war-isis-151231254--abc-news-topstories.html

Vasta solmittu Iranin ydinasesopimus purkaa Iranin poliittista ja taloudellista eristämistä. Mahdollistaen samalla Iranille etenemisen alueellisissa valtapyrkimyksissään.

Irakissa ja nyt myös Syyriassa on sodittu jo vuosia ? Mitkä liikkeet ovat pitäneet levottomuuksia Irakissa ja Syyriassa ? Miksi yht'kkiä juuri nyt vuosikausien sotimisen ja Iranin eristämisen päästämisen jälkeen suuret pakolaisvirrat lähtivät liikkeelle kohti Eurooppaa ?

Suuret kansainvaellukset eivät lähde liikkeelle itsestään. "Tulkaa tänne - täällä meitä kohdellaan ihmisinä" tekstiviesti-ilmiöt toki ovat todellisuutta, mutta tuskin yksinään saavat nähdyn tornadomaisesti laajoja ihmismassoja vaarantamaan henkensä.

Meneillään olevassa kansojen vaelluksessa Lähi-idästä Euroopaan täytyy olla kyse tietoisesta poliittisesta toiminnasta. Halutaan painostaa länsimaita. Mutta kuka ja miksi ? Minulla ei ole esittää suoria todisteita Iranin osallisuuteen kansainvaellukseen. Mutta aihetodisteita Iranin suuntaan löytyy useita. Kuten vaikkapa Iran tuore lausunto ja tarjous ratkaista ISIS:ksen aiheuttamat ongelmat Syyriassa ja Irakissa. Linkki Abcnews-uutiseen, missä Iranin presidentti mainostaa Iranilla olevan parhaat edellytykset kukistaa ISIS asevoimin. (Kuin sattumalta välittömästi Iranin tukeman Al-Quaidan ja ISIS:ksen riitautumisen jälkeen).

Iran painostaa suurilla pakolaisvirroilla länsimaita hyväksymään Iranin valta-aseman (vaikutusvallan) lisäämisen Lähi-idässä. Ensisijaisesti juuri nyt Irakissa ja Syyriassa. Pyrkimys on yhteneväinen ylempänä esitetynt Caspian Reportin dokumentissa kuvaillun Iranin valta-asemapyrkimysten kanssa.

Vanhastaan nyt passiivisempana pidetyn Iranin perustaman ja tukeman Hezbollahin kauttahan Iranilla on jo ollutkin ote Libanoniin. Sama koskee hiljaisempaa kautta viettänyttä Palestiinalaisten Hamasia, jonka tukija Iran on.

Kannattaa muistaa Iranin olevan Teokraattinen valtio ja jonka johtajien vakaumus edellyttää (Shialaisen) Islamin levittämistä kaikkialle maailmaan. Suuret länteen suuntautuvat pakolaisvirrat antavat myös mahdollisuuden soluttaa konkreettiseen taisteluun valmiita (uskonnollisia) ääriaineksia Euroopaan; Enkä tässä tarkoita itsenäisesti toimivia hulluja, vaan paremminkin uinuva agentteja. Uinuvat agentit voidaan aktivoida, jahka länsimaissa on riittävästi (maltillista) islamilaista väestöpohjaa ja vaikkapa kun geopoliittinen tilanne maailmassa on sopiva. Voi kuulostaa utopistiselta skenaariolta, mutta eipä ollut vallankumouksen aikoihin Neuvostoliiton Bolsevikkienkään (Lenin, Trotski, Stalin jne) kannatus Venäjällä prosenttia kahta suurempaa. Tai Saksassa Kansallissosialistinen puolue ei koskaan ennen sotien sytyttämistä saanut enemmistöä taakseen. Lähellekään sitä. Pieni tiivis määrätietoinen samaan suuntaan puhaltava ryhmä ihmisiä voi saada aikaiseksi paljon ja miksi nyt Eurooppaan suuntautuvien suurten pakolaisvirtojen mukana tulleisiin ääriaineksiin ei tule suhtautua pelkällä olankohtauksella. Eiköhän Persian teokraatitkin osaa lukea poliittista historiaa.

Suurista pakolaisvirroista ja välimereen hukkuneista ihmisistä kauhistuneet sinisilmäiset typykät pelaavat Iranin pussiin. Hyvää tehdessään ovat tahtomattaan omalta osaltaan edistämässä Iranin valta-aseman pönkittämistä. Toimivat persialaisten islamistien juoksutyttöinä.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Mielenkiintoista Janne, mielenkiintoista! Pitkästä aikaa syvällistä tietoa, joka lähestyy pikkuhiljaa maailmaa nähneen prof. Samuel Huntingtonin näkemyksiä (kuoli v.2008). Kirjoitit: " Iran painostaa suurilla pakolaisvirroilla länsimaita hyväksymään Iranin valta-aseman (vaikutusvallan) lisäämisen Lähi-Idässä"). Ja AL-Quaida ja Isis olivat Iranin tukemia liikkeitä mutta ovat vahvistuneet vähitellen omiksi suurkalifikunnikseen. Sitten: onko Syyrian Assad tukenut tietäen tai tietämättään tätä kansainvaelluken kulkua hirvittävien aseiden käytöllä? Ainakin se on saanut valtavan pakolaisvyöryn liikkeelle. Eikä Yk ole saanut sotaa loppumaan neljään vuoteen, uskomatonta.
Mutta linkkaan tuohon Samuelin kirjaan siksi, että meillä puhutaan vain pakolaisten kotouttamisesta ja asuttamisesta ja elättämisestä. Kuten mielestäni ymmärsit, tämä kotouttaminen on täydellistä harhaa. Se vaan antaa jossain vaiheessa tilaisuuden kuten ilmaisit "uinuville agenteille". Mitä se siis tarkoittaa? Tänne tulleet jo ensimmäisen islamilaisen sukupolven lapset ovat siis kotoutettu, eli asutettu ja koulutettu meidän verovaroin oman uskontonsa mukaisesti (vähintään kolmelle samaan uskontokuntaan kuuluvalle oppilaalle kustannetaan oma opettaja). Tullessaan identiteetin vahvistumisikään, he alkavatkin kotoperäistyä eli noudattaa oman uskontonsa ja kulttuurinsa tapoja ja vaatimuksia. Tästä räikeimpänä esimerkkinä on ns. radikalisoituminen, jonka seurauksena jo täällä olleista jihadeista moni lähti Isiksen riveihin.

Samuel H. selvittää kotoperäistymistä laajemminkin. Islamilainen kulttuuri ja sen nousu on käyttänyt nykyaikaistumista hyväkseen siinä kuin muutkin kulttuurit. Monet ahkerat ovat lähteneet ulkomaisiin yliopistoihin opiskelemaan ja omaksumaan tietoja ja taitoja. Omaksuttuaan taidot ja tekniikat he ovat palanneet kotimaihinsa. Mutta nähtyään länsimaisten elämäntapojen raadollisuuden he ovatkin entistä vahvemmin kotoperäistyneet eli korostavat vain oman kulttuurinsa ja uskontonsa ylivertaisuutta länsimaihin verrattuna.
Samaan aikaan islamilainen kulttuurialue on rikastunut ja vaurastunut ja suurta nuorten ikäluokkaa koulutetaan nyt hienoissa yliopistoissa, jossa opiskelijat saavat koulutusta täysin nykyaikaisin metodein ja tekniikoin. Mutta islamilaisen uskonnon nousun myötä oppisisällöt ovat entistä enemmän sidottu jo lapsena alkaneeseen aivopesuun ja lännen aliarvioimiseen. Eli suuri nuorten ikäluokkien sukupolvi on kotoperäistynyt entistä enemmän, eikä suinkaan alkanut matkimaan länsimaisia tapoja.

Kristityt ja muslimit ovat taistelleet Euroopasta tuhannen vuoden ajan. Tämä uusi kansainvaellus tullee kääntämään tällä menolla Euroopan islamilaiseen kulttuuriin, mikäli kansainvaelluksen annetaan jatkua holtittomasti. Kulttuurien sisällä ja välillä käydään valtataistelua tai reviiritaistelua.
Samuel H. ja monet muut ovat sanoneet, että suurimmat konfliktit käydään kulttuurien välillä eikä niinkään taloudellisten intressien tai EU:n ja YK:n määräysten takia.

Edellisiin viitaten tilanne näyttää huonolta. Tällä viikolla odottelemme mielenkiinnolla Saksassa pidettävien huippukokousten tuloksia. Sen jälkeen näppäimistöt kuumentuvat?

Janne Suuronen

Omat silmäni Islamilaisista liikkeistä ja Islamilaisten liikkeiden pyrkimyksistä avasi alunperin Yossef Bodanskyn kirja Bin Laden: The Man Who Declared War on America.
http://www.amazon.com/Bin-Laden-The-Declared-Ameri...

Kirja oli kirjoitettu 1999, siis ennen vaikkapa New Yorkin kaksoistorni-iskuja.

Iranin vallankumous oli eräs maailman käännekohdista. Itsevarman ja itsetietoisen Islamin uuden nousun alkusysäys. Islam muuttui Ottomaanien valtakunnan romahduksesta alkaneesta lähinnä maailmanpoliittisesta mukanaroikkujan roolista aktiivisemmaksi ja aloitteellisemmaksi valtapoliittiseksi tekijäksi. Vahvistuen koko ajan edelleenkin.

Keijo Räävi

Iranilla ei ole mitään tekemistä Isis:n kanssa. Sehän on USA:n ja Israelin kouluttama ja rahoittama terrorijärjestö jonka avulla arabit on laitettu sotimaan toisiaan vastaan. Kaiken tämän motiivina on Israelin suojelu. Tätä eivät kiistä siionistit varsinkaan USA:ssa.

Janne Suuronen

"
Even though Iran has assisted Syrian President Bashar al-Assad in fighting Sunni insurgents during the sectarian Syrian civil war,[46] al Qaeda and Islamic State insurgents are reportedly "under orders not to attack inside Iran in order to preserve their supply network there".[47][48] In 2014, there was speculation that Iran might sever its ties with al Qaeda in return for a deal with the West regarding its nuclear program.[47]
"
https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_and_state-spons...

Janne Suuronen

Olisi voinut vielä mainita, että Iranilla on mainittujen valtioiden lisäksi näppinsä myös Afganistanissa ja Jemenissä.

Toimituksen poiminnat