JanneSuuronen

Monikulttuurisuus, monimuotoisuus vai assimilaatio

Nauratti kun illan A-Studiossa maahanmuuttaja Nasima Razmyar (SDP), kansanedustaja ja maahanmuuttaja Mina Zandkarimi, väestöliiton monikulttuurisuuskouluttaja, eivät pitäneet kaikkia kulttuureja samanarvoisina.

Molempien mielestä maahanmuuttajille tulee tuputtaa ja opettaa Suomen kantaväestön kulttuuria. Sitä miten sukupuolten (erityisten miesten) tulee käsitellä ja kohdella vastakkaista sukupuolta. Sitä, mikä on naisten asema Suomessa ja mitä naisten tavat ja reagoinnit eri tilanneissa tarkoittavat. Pitävät siis suomalaisia tapoja parempina. Pitkälle vietyä assimilaatiota.

Mikä tässä naurattaa ?

1) Hölmöjen kannatus monikulttuurillisuuden puolesta pidetyille mielenosoituksille. Puhdas monikulttuurillisen yhteiskunnan ideologiahan pitää kaikkia kulttuureja tasa-arvoisina (toinen ei ole toista parempi) ja mistä olemme Uuden Suomenkin monikulttuurillisuuden kannattajilta lukea todistuksia; kaikki muut ovat hölmöjä rasisteja. Naurattaa se, kun ilmiselvästi ihmiset eivät mielenosoituksissa ymmärtäneet sitä, mille lopultakin olivat antamassa kannatuksensa. Nämä maahanmuuttajanaiset eivät tänään olleet ihan samaa mieltä. Pohjalla tietysti median luoma katteeton kuva siitä, kuinka äärioikeistolainen maahamuuttajavastainen väkivaltainen ilmiö olisi juuri nyt räjähtämässä käsiin. Elleivät [rohkeat] nämä ihmiset nouse näyttävästi sitä vastaan monikulttuurillisuuden puolesta.

2) Tänäänkin olemme saaneet Uuden Suomen blogeistakin lukea, kuinka Suomi on turvaton paikka naisille. Vaarallinen paikka, missä naisiin kohdistuu huimasti väkivaltaa. Erityisesti Vihreiden, Nasiman oman puolueen ja Vasemmistoliiton mieliteemoja. (sarkasmivaroitus) Pitääkö siis maahanmuuttajia opettaa suomalainen naisten lyömisen kulttuuri vai mitähän Nasima ja Mina illan A-Studiossa tarkoittivat, kun kannattivat sitä että jo pakolaisten vastaanottokeskuksissa tulee opettaa alkeita naisten asemasta Suomessa ?

Henkilökohtaisesti olen jo varmaan 10-vuotta sitten tunnustautunut avoimesti olevani kulttuurirasisti. Uuden Suomen puheenvuoroissakin useaan otteeseen puolen vuosikymmenen sisällä. En tosiaankaan pidä kaikkien kulttuurien kaikkia tapoja hyvinä. Samaten poliittiset vastustajat ja hieman sinisilmäiset hölmöt jo vuosia sitten löivät minuun rasistisen perussuomalaisen leiman. Terkkuja niin US toimitukselle, kuin vaikkapa entisille kollegoilleni Ylen toimituksissa.

Ei voi kuin naureskella tätä mediamme luomia toinen toistensa kanssa ristiriidassa olevien asioiden luomaa absurdia ilmapiiriä.  Samaan absurdiuden kategoriaan muuten kuuluu islam-nimisen uskon käsittely.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Petteri Hiienkoski

"Henkilökohtaisesti olen jo varmaan 10-vuotta sitten tunnustautunut avoimesti olevani kulttuurirasisti."

Eli olet isänmaallinen suomalainen. Kulttuurit ovat erilaisia, mikä A-studion ohjelmasta tuli selvästi esiin. Visusti kuitenkin pidättäydyttiin perusteellisemmin arvioimasta, mitkä ovat ne kulttuuriset syyt, joiden takia Lähi-idästä ja Afrikasta tulevat syyllistyvät raiskaukseen 17-kertaa useammin kuin kantasuomalaiset.

Naispuoliset vieraat nimesivät syyksi patriarkaalisuuden. Jostain syystä naistoimittaja sivuutti sen, että patriarkaalinen kulttuuri on voimissaan myös esimerkiksi Venäjällä ja Aasiassa, vaikka näistä maista tulevat eivät syyllisty raiskauksiin siinä mitassa kuin mainitut.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Minusta on kiva asia, että Suuronen on suuresti iloisella tuulella.

Janne Suuronen

Eikö muiden tyhmyys olekin iloinen asia silloin, kun on onnistumatta yrittänyt sitä itse raivoisasti vastustaa, ei kuulu ensimmäisten kärsijöiden joukkoon ja voi vaan todeta, että siinäs sitten itse naatiskelette valitsemastanne politiikasta :)

Myönnän syntini, sillä vahingonilo tosiaankin on kristillisyyden vastaista. Ja eiköhän Suomen viimeisen 10 vuoden aikana tekemä tyhmä politikkaa ja virheet vielä joskus kolahda oikein kunnolla allekirjoittaneeseenkin. Vaikka omien kykyjen mukaan kuinka olenkin yrittänyt taistella vastaan. NL, kommunistit, Demla, Demarit, Vihreät ja moni muu elementti kuuluvat tähän tyhmyyteen. (Toki hyvääkin ovat saaneet aikaiseksi).

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eihän näin ole monikulttuurisuudesta juuri kukaan ollut mieltä. Suomen lakia on vaadittu noudatettavaksi kulttuurista riippumatta. Presidenttikin käsittääkseni ilmaisi itsensä näin. Lain ulkopuolelle jää vielä tilaa oman kulttuurin noudattamiselle. Siinä kohdin esim naisten aseman suhteen on kulttuurin joustettava.

Monikulttuurisuuden puolustajat ja vastustajat näyttivät olevan kuitenkin aika lailla yhtämieltä tästä asiasta. Näiden täällä käytyjen haukkumakilpailujen aikana.

Janne Suuronen

Lain noudattamisesta kaikki ovat samaa mieltä. Mutta sen lisäksi Nasima ja Mina puhuivat myös kulttuurista lain noudattamisen sisäpuolella.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minä toki pidän myös monia suomalaisen kulttuurin ilmenemismuotoja ongelmallisina. Kotouttamiseen kuuluu kertoa millaista käyttäytymistä me täällä Suomessa oletamme, ettei joutuisi turhiin konflikteihin tämän vasta perunakellarista ryömineen metsäläiskansan kanssa.

Janne Suuronen

Emmeköhän me kaikki ole tästä samaa mieltä. Tai ainakin melkein kaikki. Niin monikulttuurillisuuden puolesta mieltä osoittaneet, kuin sitä vastustaneetkin. Siksi jyrkät ja leimaa heittävät rintamalinjat niin hassuja ovatkin. Juurisyy termien erilainen mieltäminen ja monella ehkä se, että on tiedostamattaan asettanut omalle ajattelulleen sellaisia reunaehtoja (esim. monikulttuurillisuus, paitsi naisten kulttuurillinen asema lähi-idässä), jotka sitten voimakkaasti kantaa ottaessaan epä-älyllisesti jättää huomioimatta.

Mutta on myös jopa täällä US:ssä henkilöitä, joiden mielestä maahanmuuttajille ei tule eikä saa opettaa muuta, kuin lainsäädäntömme rajat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No nythän mä vasta hokasin.... Monikulttuurisuus on siis sitä, että otetaan kivat jutut esim islamilaisuudesta ja pahoissa (esim naisten asema, alistaminen, raiskaukset) yritetään muuttaa heitä kuitenkin meidän muottiin. Monikulttuurisuuden puolesta puhujat ovatkin ihan yhtä kansallismielisiä, kuin me oman kulttuurin puolustajat.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kansallismielisyys on eniten väärin kaikista mahdollisista väärintulkinnoista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Puhdas monikulttuurillisen yhteiskunnan ideologiahan pitää kaikkia kulttuureja tasa-arvoisina (toinen ei ole toista parempi) ja mistä olemme Uuden Suomenkin monikulttuurillisuuden kannattajilta lukea todistuksia; kaikki muut ovat hölmöjä rasisteja."

Missä markkinoidaan tätä mainitsemaasi puhdasta monikulttuurisen yhteiskunnan ideologiaa? En ole koskaan kuullut vastaavasta. Sinä rakennat aikamoiden olkinuken siitä, mitä monikulttuurisuuden puolustajat ajavat.

"Ei voi kuin naureskella tätä mediamme luomia toinen toistensa kanssa ristiriidassa olevien asioiden luomaa absurdia ilmapiiriä."

Absurdia on se, että sosiaalisessa mediassa ensin luodaan jokin kuvitteellinen suvakki tai rasisti, jolle sitten nauretaan kuinka yksinkertaisen väärässä se on. Media ei ole tuonut keskusteluun absurdeja sävyjä vaan sen on tehnyt vaihtoehtoinen media, jolla ei ole mitään vastuuta sanomisistaan, eikä mitään syytä noudattaa hyvää journalistista etiikkaa.

Janne Suuronen

Julkista ja poliitikkojen keskustelua aiheesta 15-vuotta seuranneena voin todetan, että kyllä absurdiuden ovat rakentaneet poliittinen eliitti ja valtamedia. Toki viime vuosina riemastuneessa sosiaalisessa mediassa ja vaihtoehtomedioissa on paljon ylilyöntejä, mutta ne eivät ole absurdiin tilanteeseen syypää vaan paremminkin taudin oire.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Niin, mikä olikaan se absurdi puhtaan monikulttuurisuuden ideologia ja kuka sitä markkinoi? Et nyt ihan itse huomaa, että puhut ja vastustat asioita, joita kukaan ei ole tarjoamassa. Sitten hyökkäät poliittista eliittiä ja valtamediaa vastaan sankarillisesti.

Täältä katsottuna syypää absurdiin tilanteeseen ovat kaltaisesi blogistit ja some kommentaattorit. Näillä teksteillä ei ole juurikaan mitään tekemistä ihmisten arjen kanssa mutta ne lisäävät sosiaalisen median ylilyöntejä esittämällä olkinukkeja, joita vastaan aletaan raivoamaan.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #16

"
Niin, mikä olikaan se absurdi puhtaan monikulttuurisuuden ideologia ja kuka sitä markkinoi? Et nyt ihan itse huomaa, että puhut ja vastustat asioita, joita kukaan ei ole tarjoamassa.
"

Usko nyt jo, että US blogeissa ja niiden kommenteissakin tällaista on vuosien saatossa vaadittu. Ja tosiaan olen esittänyt tarkentavia kysymyksiä, jotta olen varmistunut että tosiaan ovat varmoja mitä kirjoittavat. Eikä kyse ole ollut väärinymmärryksestä.

Suurin osa ihmisistä toki on toista mieltä näin puhdasoppisesta ideologiasta, vaikka ihan samoissa blogeissa ovat ottaneet saman puolen viitattujen ääriajatuksia omaavien kanssa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Here is Finland? Here is Finland." Siilinjärvi on Euroopan päätepysäkki, kirjoittaa Washington Post.

http://www.washingtonpost.com/sf/world/2015/11/25/...

Janne Suuronen

Ei ihan suoraan blogin aihepiirissä, mutta hyvä juttu ja mikä käsittelee blogin aihepiirin käsittelyn tarpeellisuuden reunaehtoja. Lisäksi tuore artikkeli eli jonkin verran uutisarvoa sitäkin kautta.

Toimituksen poiminnat