JanneSuuronen

Vasemmisto demokratiaa vastustamassa

Tällä kertaa Saksan Leipzigissa.

Joukkokokoontumiset ja mielenosoitukset kuuluvat vapaan demokraattisen valtion elementteihin. Tällä kertaa vuorossa oli Saksa, missä vasemmistolaiset yrittivät väkivaltaisesti estää väärin ajattelevien ihmisten mielenosoitusmarssin ja siltä osin demokratian toteutumista. Lähteistä riippuen, kivien ja polttopullojen lentäessä tuloksena oli 50-70 poliisin loukkaantuminen.

Tällä kertaa Yleisradion uutisointi tapahtumista oli ilahduttavaa. Eivät yrittäneet peitellä tai hämmentää tapahtumien kulkua.

"Noin tuhat antifasistista protestoijaa yritti estää parin sadan uusnatsin marssin Saksan Leipzigissä lauantaina.

Protestoijat olivat heitelleet kiviä, sytyttäneet jäteastioita tuleen ja asettaneet uusnatsien tielle puubarrikadeja. Saksan poliisin mukaan joukko protestoijia myös hyökkäsi virkavallan kimppuun, kun se yritti pitää uusnatseja ja antifasisteja erillään."

Linkki Ylen uutiseen.

Iltalehden taas väkivaltaista osapuolta oli hämärretty ja kyseessä oli äärioikeiston ja vasemmiston vastaisesta kahakasta. Passiivissa, kahakat "alkoivat vasemmiston mielenosoituksen "laitamilla" Linkki Iltalehden uutiseen. Eihän mitkään polttopullot ja kivet ala itsekseen lentelemään. Vai alkavatko ?

Jopa Venäjän englanninkielinen äänitorvi RT uutisoi tapahtumien kulusta Iltalehteä objektiivisemmin.

"Masked men who took part in the counter protests threw stones, bottles and pyrotechnics at police officers forcing them to respond with tear gas, smoke grenades and water cannons, Der Spiegel reports.

Some counter protesters erected barricades on a number of streets and attempted a sit-down demo. Police cleared the protesters after they failed to comply with requests to quit the scene."

Linkki RT:n uutiseen.

Myös englantilainen Dailymail kertoo tapahtumista suoraan.

"Police use water cannon to disperse 1,000 stone throwing anti-fascist protesters trying to disrupt a neo-Nazi rally in Germany."

Linkki uutiseen.

Google haulla löytyi Leipzigin tapahtumista runsaasti uutisointia pitkin Euroopan medioita. Sanoma-medialta en löytänyt koko tapahtumasta mainintaa sanallakaan, vaikka Sanoma-media on usein uutisoinut paljon pienempiäkin äärioikeistolaisten väkivaltaisuuksia.

Antifa on väkivaltaisiin yhteenottoihin pyrkivä 2000-luvun vasemmistolainen liike. Myös Suomessa useita Vasemmistoliittoon kuuluvia ihmisiä toimii antifassa. Jopa tunnettuja nimiä. Silti mediamme ei ole ensimmäistäkään kertaa tivannut Vasemmistoliiton johdolta irtisanoutumista jäsentensä väkivaltaisista toimintatavoista.

Joukkokokoontumiset ja mielenilmaukset kuuluvat oleellisena osana vapaiden demokraattisten valtioiden toimntatapoihin. Antifa eli anti-fasistit yrittävät väkivaltaisin pakkokeinoin rajoittaa väärin ajattelevien ihmisten toimintaa eli harhaanjohtavastaan nimestään huolimatta nimenomaa itse käyttävät fasistisia toimintatapoja. Väkivallalla estetään ja yritetään pelotella toisin ajattelevien liikkeiden toiminta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Janne Suuronen

Tässä vielä vanha klassikkoesimerkki siitä, kuinka luotettavia Dan Koivulaakson tapaisten vasemmistoaktivistien puheet ovat. Kuinka härskisti vasemmistoaktivistien väkivaltaisuuksien aloittaminen yritetään laittaa vastapuolen syyksi.
http://www.youtube.com/watch?v=okF9t9mOBKY

Reijo Tossavainen

Ylen tv-uutisissa puhuttiin poliiseja ja rauhallisia mielenosoittajia vastaan hyökänneistä ihmisistä. Ei siis sanottu ,ketä nämä ihmiset ovat.

Janne Suuronen

Ylen TV-uutisten ja nettiuutisten välillä on ennenkin ollut sävyeroja. Että sikäli ei yllätä.

Janne Suuronen

Kuuntelinpa nyt minäkin Ylen TV-uutiset ja tosiaan aika törkeästi tapauksesta uutisoivat. Iltalehden tasoa.

Käyttäjän JuhaMerentie kuva
Juha Merentie

Berliiniläinen keskustaliberaali "Der Tagesspiegel" kirjoittaa tänään asiasta otsikolla: Linke Krawalle zwischen "Strassenterror" und "Zerstörungswut". Paikallinen SPD- edustaja puhuu rikollisista. Näihin verrattuna Iltasanomien ja huomisen hesarin uutisointi on puhdasta valehtelua. Miksi näin? Sitä voi vain arvailla.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Sunnuntaina aamu-uutisointi (%min 8.00, 9.55) anytoi ymmärtää, että mielenosoittajat olivat natseja ja poliisi suihkutteli sitten mielenosoittajia vesitykeillä. Sai käsityksen, että natseja tykitettiin anarkistien sijasta.
Yritin Areenasta onkia , mutta ei ollut sitä osiota talletettu. Varsin epäonnistunut lyhennelmä ilmeisesti joltakin uutistiimin toverilta.

Toimituksen poiminnat