JanneSuuronen

Kolme kysymystä Anette Karlssonille:

1) Väheneekö naisiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta kantasuomalaisia miehiä rasisteiksi syyttämällä ?

2) Väheneekö rasismi kantasuomalaisia miehiä raiskauksista syyllistämällä ?

3) Kumpi mielestäsi on Suomessa pahempi ongelma: Rasismi vai (kenen hyvänsä tekemät) raiskaukset ?

Puheenvuorosi "kuka saa raiskata" tarkoituksena eittämättä oli ilmaista, ettei raiskauksia saa ottaa rasististen liikkeiden keppihevoksi. Työvälineeksi. Mutta puheenvuorosi aggressiivinen kantasuomalaisia miehiä syyllistävä tyyli kertoo, että sinä itse raiskausrikoksilla ratsastaen kosiskelit poliittisia viiteryhmiäsi; feministejä ja vasemmistolaisia.

Pari lainausta tarkoituksenhakuisesta puheenvuorostasi:

"Minua harmittaa, että naisten ”huorittelu” ja koskettelu on maassamme yleinen käytäntö, johon jokaisella valkoisella miehellä näyttää olevan oikeus."

Olkinukke. En tiedä yhtään suomalaista miestä tai naista, jonka mielestä valkoisella miehellä olisi oikeus huoritteluun ja kosketteluun. Yhtään enempää, kuin minkään muunkaan etniseen taustaan omaavalla miehellä. Miksi heität tällaisen lokaväitteen Suomalaisia miehiä kohtaan ? Erityisesti, kun Suomi (suomalaistenkin miesten suurella myötävaikutuksella) on tutkituksi yksi maapallon sukupuolten välisen tasa-arvon kärkimaita.

"Miksi nämä miehet eivät rynnänneet apuun ja vaatineet toimia kun suomalainen johtaja, isäntä, poikaystävä, aviomies, tuttava tai ohikulkija raiskasi?"

Mihin viittaat tällä ? Niin suomalaisten miesten kuin naisten enemmistö vaatii raiskaustuomioiden  kiristämistä. Miestenkin enemmistö jo 20-vuotta sitten kannatti avioliiton sisäisten raiskausten kriminalisointia. Joka ikinen tavallinen mies rientäisi apuun, jos havaitsee raiskauksen. Omasta laajan skaalan tuttavapiiristäni en tunne yhtään miestä, joka hyväksyisi raiskauksia. Miksi kirjoitit tällaisen hyvin ympäripyöreän suomalaisia miehiä lokaavan lauseen ? Emme me ole tuollaisia.

"Niin kauan kun ”huorittelu”, uhkaileminen ja lääppiminen on hyväksyttävää yhteiskunnassamme tulee raiskauksia valitettavasti tapahtumaan, riippumatta siitä onko maassamme turvapaikanhakijoita vai ei."

Huorittelu, uhkailu ja lääppiminen eivät ole maassamme yleisesti hyväksyttäviä. Ainakaan kantasuomalaisten muodostamassa ilmapiirissä. Eivätkä raiskaukset. Miksi väität toisin ? Tässä yhteydessä tosin on todettava nuorten murrosikäisten (n. 13v-17v) nuorten muodostavan tämän suhteen oman alakulttuurinsa.

Lisäksi saattaa olla hyvä todeta, että raiskausten kansainvälisiä tilastoja ei hyödytä vertailla todisteena eri valtioiden seksuaaliväkivallan hyväksyvästä ilmapiiristä; Tuskin kukaan uskoo Suomessa (poliisille ilmoitettuja raiskauksia 100 000 asukasta kohden 15,2 tapausta) tehtävän 40 kertaa niin paljon raiskauksia, kuin niitä tehdään Intiassa (0,4 tapausta 100 000 asukasta kohden). Lähde. Tai ehkä joku omassa laatikossaan elävä äärifeministi (vrt äärirasisti) saattaa uskoakin. Tahi itsekkäästi omaa poliittista uraa ajava demari leikkii tyhmää ja esittää uskovansa. Seksuaalisen väkivallan määritelmät ja poliisille ilmoittamisen kynnys eroavat valtioiden välillä niin huomattavasti, että se tekee maakohtaisten tilastojen vertailun epämielekkääksi.

Yhteenveto:

Jos Anette Karlsson tavoitteenasi on vähentää seksuaalirikosten määrää, niin älä sotke siihen rasismia äläkä sormella osoittaen syyllistä kantasuomalaisia miehiä.

Jos Anette Karlsson tavoitteenasi on vastustaa rasismia, niin älä sotke siihen kantasuomalaisten miesten tekemiä seksuaalirikoksia; Tiettävästi yksikään kantasuomalainen ei ole koskaan rasistisista (tai muistakaan syistä) raiskannut yhtään maahanmuuttajanaista.

Puheenvuorossasi "kuka saa raiskata" teit itseasiassa sen saman, mistä kirjoituksessasi yritit muita kritisoida. Käytit seksuaalirikoksia ja rasismia oman poliittisen urasi edistämiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Raiskaavatkohan suomalaiset kristillisdemokraattiset miehet naisiaan tai vaimojaan? Jaa´a?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Olen tietenkin iloinen että monet kokevat raiskaamisen ongelmaksi... toiset maahanmuuttajien raiskaukset ja toiset kantasuomalaisten.... ja kaikki kilvan kilpailevat siitä kenen raiskaamiset ovat suurin ongelma.... voisin kai huomauttaa että teidän tulisi olla samalla puolella kun kerran raiskaukset noin huolettavat..... Kollektiivinen syyllistäminen menestyy on sitten "kantaväestöön" tai "mamuihin" liittyen. Sitä on moni vähän keskivaiheilla hukassa, kun ei todellakaan halua samaistua kumpaankaan ääripäähän.

Tämä on reaalimaailmassa taas niitä aiheita, joihin ei pitäisi tikullakaan koskea jo empiiristen kokemusten mukaankin.. teet/sanot niin tahi näin ja aina väärinpäin ja loputon älämölö somessa eikä mitään aitoa hyötyä kenellekään. Noh, hyödyttömät sometappelut jatkukoot ja ääripäät pääosin keräävät voitot.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

http://anettekarlsson.fi/2016/01/06/totuus-suomala...

Kuten linkistä näkyy, Anette Karlsson on joutunut viha- ja huorittelukampanjan kohteeksi. Tämän olisi voinut hyvin ennustaa, sillä näin tehdään naisille jatkuvasti ja masinoijakin on melkein aina sama.

Janne Suuronen

Lukaisin tuon ja jäin miettimään, että kummassa lopultakin vika: Puhujassa vai kuulijoissa ?

Kuten tässä puheenvuorossani yritin ilmaista, niin ehkä kannattaisi yrittää focusoida sanomansa paremmin (ollaanko rasismin vastustamisen vai seksuaalirikosten vastustamisen asialla), eikä sekoittaa mukaan aggressiivisia kantaväestön miehiin kohdistettuja kliseitä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Todellakin oli helppo ennustaa. Yleensä, jos hyökkää tuulesta temmatuilla syytöksillä ja yleistyksillä koko mieskansan kimppuun, joku saattaa kuin saattaakin provosoitua ja pahoittaa mielensä. Tällä on paha tapa purkautua alatyylisenä kielenkäyttönä vastaanottajista vähemmän kypsän osuuden taholta.

Jostain kumman syystä osaan porukasta tuollainen täysin älytön ja ennen kaikkea kollektiivinen leimaaminen uppoaa kuin häkä. Vaikkei syytöksille tosiaan mitään perusteita löytyisikään, on hienoa, kun kantismiehiä, heti saatanasta seuraavia, pääsee ruoskimaan, väheksymään ja - sanotaan se nyt vielä kerran - syyllistämään.

Tämä on surullinen toteamus nykytilanteesta, eikä uhriutumista, josta joku olisi kuitenkin heti seuraavaksi tullut nillittämään. Esimerkiksi Börje harvinaisen paljon vihaa, halveksuntaa ja angstia tihkuvilla peräkammarikommenteillaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Älkää nyt Jannet viitsikö. Miten on mahdollista että aina kun joku nainen kirjoittaa naisiin kohdistuvista epäkohdista, sellaiset miehet joita asia ei koske, uhrituvat ja alkavat käydä jotain ihmeellistä kampanjaa tätä naista kohtaan.

Aika niistää nokka ja nostaa pöksyt. Tällainen huorittelukampanja ei kaipaa mitään ymmärrystä, vaan nyt olisi hyvä sisäistää että tällaisessa maailmassa me naiset joudumme elämään nykyään.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #18

Off topic, ihan mielenkiinnosta kysyn, kuinka usein sinä kehoitat feminismistä agendaa ajavia niistämään nenänsä ja nostamaan pöksynsä :) Tai kehoitat, ettei lasikattohuutelijoiden tule uhriutua vaan tehdä menestyäkseen kovemmin (tai fiksummin) töitään.

Suomessa (kuten muutenkin länsimaissa) eletään mielenkiintoista sukupuoliin liittyvien kulttuurimuutoksen aikaa. Miesten on oltava miehiä mutta ei sitten kuitenkaan. Tai kuitenkin pitää. Ja naisten on saatava olla tasa-arvoisia, mutta sitten kuitenkin oikeutetusti on sallittua käyttää naisellisia keinoja hyväksi.

Voi vaan kuvitella, kuinka sekaisin meitä nuorempien sukupolvien pönttö on aiheen tiimoilta. Meidän 1960-luvulla ja sitä aiemmin syntyneillä maailma oli tässä suhteessa tavallaan selkeämmin hahmotettavissa. (Ja en tässä tosiaankaan viittaa erittäin kapeaan kotitöiden jakamisen sektoriin).

Tämä olisi oikeastaan oman puheenvuoron aiheen arvoinen juttu pohdiskeltavaksi, mutta jätän sen viisaammille ihmisille.

Vähän vaikea keskustella sinun kanssasi hieman perinteisempiä miehiä arvostavien ja Anetten kaltaisten kyynerpääfeministidemareiden kanssa samoissa blogeissa samoista aiheista.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #18

Jos saan tarkentaa, kirjoittaa naisiin kohdistuvista epäkohdista hyökkäämällä perusteettomin leimakirvein koko miesväestön kimppuun. Rakentavampikin tapa olisi ollut löydettävissä ja ihmettelen todella, jos olet eri mieltä. Kuten todettua, ei vastareaktio ollut mikään yllätys - valitettavasti. Tosiasiat on joskus nähtävä niin rumina kuin ne ovat.

Minä voin itse tehdä asian hyväksi tasan niin paljon, etten jatkossakaan huorittele tai muutoinkaan kohtele ketään kaltoin ja näin näyttää esimerkkiä muille. Epäkohtia voi vastustaa myös olemalla hiljaa. Kollektiivista vastuuta en missään olosuhteissa suostu hyväksymään.

En ymmärrä myöskään ilmeisen tahallista ja pahantahtoista provosointia. Kun tökkii koululuokassa edessä istuvaa kynällä selkään, saa varautua siihen, että tämä kääntyy ja ärähtää, eikä siinä vaiheessa kannata esittää yllättynyttä.

Tuosta Karlssonin kirjoituksesta jäi ristiriitainen olo, kuten kaima kirjoituksessaan totesi. Oliko se tarkoitettu avunpyynnöksi miehille kantaväestöläisten isäntien, veljien, poikakavereiden jne. jne. pahuutta vastaan, kantaväestöläismiesten perusteellista pahuutta vastaan kohdistettu manifesti, rasismin vastainen julistus vai joku näiden hybridi?

Tämä on myös se todellisuus, jonka kanssa me miehet joudumme elämään. Me tavalliset, kunnialliset ja naisia kunnioittavat miehet saamme aika ajoin nauttia jonkun misandrikko-feministin täsmäannoksesta kollektiivista ja mihinkään perustumatonta (korkeintaan kehäpäätelmiin) syyllistämistä perheväkivallasta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #18

Älä Petra itse viitsi. Jos kohteena on viiteryhmä "(valkoiset) suomalaiset miehet", niin miten ..lvetissä sinä erottelet sen, keitä suomalaisia miehiä asia ei koske.

Tai kääntäen, jos kerran tuossa tapauksessa on mahdollista erotella ne joita asia ei koske, niin miksi sama logiikka ei toimi, jos tilalle vaihtaa sanan "maahanmuuttaja"? Kyllähän nyt jokainen syytön maahanmuuttaja tajuaa ettei hänestä puhuta, vaikka joku nyt vetäisikin yleistyksen maahanmuuttaja= raiskaaja.

Tai sitten molemmat yleistykset ovat ihan puhtaasti röyhkeä tapa ajaa omaa poliittista agendaa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa sen tuntee jokainen suomalainen mies esimerkiksi perheväkivaltatilanteiden tai huoltajuuskiistojen yhteydessä. Omalta puolisolta on vain parempi ottaa kiltisti turpaan. Kaikkihan tietävät että suomalainen mies on väkivaltainen, joten syyllinen on jo valmiiksi selvillä. Samoin, lapsille voi huoltajuuskiistoissa ihan suoraan sanoa hyvästit, koska toinen voi aina vetää esiin väkivaltasyytöksen.

Kas kun (kiitos Karlssoneiden) viranomainen kyllä tietää, että mies, jota syytös ei koske on satuolento.

Ja ei, en oleta että sinulla olisi minkäänlaista kykyä sisäistää, millaisessa maailmassa me miehet elämme.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kommentti Anette Karlssonin blogikirjoitusta 6.1.2016 koskien:

Alatasoinen törkypalaute on inhottavaa. Mainittu Verkkolehti on venäläismielinen harhautussivusto, joka lietsoo ja hyväksikäyttää joidenkin suomalaisten rasistisia asenteita saadakseen uskottavuutta omalle venäläismieliselle propagandalleen.

Anette Karlsson kirjoittaa:

”Jo US Puheenvuorossa suurin osa (a) valkoisista heteromiehistä olivat (b) kykenemättömiä keskustelemaan (c) yhteiskuntamme ongelmasta, nimittäin (d) naisten kohtaamasta häirinnästä, uhkailusta ja huorittelusta sekä seksuaalisesta väkivallasta.”

Noista tulkinnoista voi olla eri mieltä:

a) Miten voi kommenttien perusteella määritellä ihmisen seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen?

b) Toisenlainen näkökulma ei välttämättä ole kykenemättömyyttä;

c) En halua keskustella ”yhteiskuntamme”, so. Suomen ongelmasta, vaan yleensä EU:n laajuisesta yhteisestä ja globaalista ongelmasta;

d) Ongelma ei ole naisten kohtaama häirintä etc. kaikkialla, kuten kotona tai työpaikoilla, vaan kaikkien ihmisten, lesbot, homot, transihmiset mukaanlukien, kohtaama häirintä etc. julkisessa tilassa ulkona kaduilla, toreilla, puistoissa ym. muilla esimerkiksi Suomen järjestyslain tarkoittamilla julkisilla paikoilla. Eihän kotona tai työpaikoilla tapahtuva häirintä ym. vaikuta mitenkään ihmisten vapauteen liikkua ulkona – tai klubimaailman kassavirtaan, jos niikseen tulee.

Islamin väkivaltaa legitimoiva maskuliinisuusnormi on nyky-Euroopassa valitettavasti keskeinen selittävä tekijä viimemainitulle julkisen tilan ongelmalle. Tämän kiistäminen on paitsi naisten ym. myös asianosaisten nuorten muslimimiesten oman edun vastaista, kuten myös saksalaisessa feministisessä EMMA-lehdessä todetaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suuronen nyt edustaa sitä miestyyppiä josta kahden aikuisen pojan isänä olen pyrkinyt heidät kasvattamaan eroon. Suomi on väkivaltainen maa ja me suomalaiset miehet usein ratkaisemme ongelmat väkivallan kautta, turha tätä tosiasiaa on kiistää. Myos aikuisen tyttären isänä nostan hattua Karlssonin tapaisille nuorille naisille jotka uskaltavat nostaa "kissan pöydälle" tietäen, että Suurosen tapaiset menneisyydessä elävät miehet turvautuvat siihen ikivanhaan korttiin, naista ja hänen mielipidettään vähättelevään ulostuloon.

Janne Suuronen

Oliko sinulla blogin asiasisältöön sanottavaa ?

Ja sitten vielä jotkut itkivät aiempien blogieni ennakkosensuuria. Tällaista kuraa kun tulee jatkuvasti silmille. Ad-hominem ja vielä vikaan mennen. (Lisäksi ihmisten omat käsitykset KD:sta ja kristinuskosta ovat tyypillistä blogien aihepiirin sisältymätöntä kommenttikuonaa)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

En tiedä missä piireissä pyörit, mutta kauhea yleisiä hakkaamiset ole asioiden ratkaisukeinoina mielestäni olleet. Toki miehet joutuvat kohtaamaan enemmän väkivaltaa kuin naiset elämässään. Kovin yleistä se ei ole. Viina on usein siihen syynä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

JP-lehto nuo ympyrät missä pyörin aikoinaan ja mihin näkemykseni perustan niin ovat terveylautakunnan kuin myös sos.ltk kautta tulleet.Suomessa on aivan liikaa tapahtunut viime vuosina perhesurmia joista lapsilta on viety edessää oleva elämä pois. Suomi on väkivaltainen maa, jossa ongelmat ratkaistaan monesti väknivallan kautta. Kun nyt tämä hallitus vielä haluaa kurjistaa hädässä olevien ihmisten ahdinkoa niin mitäs luulet, että mitä seuraa?

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #35

Paimion terveys- ja sosiaalilautakunnissa on keskusteltu Espoolaisesta Suurosesta. Mielenkiintoista.

Suomessa tosiaan esiintyy liikaa perheväkivaltaa ja mikä ei kylläkään ole miesten yksinoikeus; naisten osuus niin vakavimmissa kuin lapsiin kohdistuvassa väkivallassa on merkittävä.

Alkoholikulttuurimme on eräs niin perhe- kuin muunkin väkivallan avaintenkijöistä. Mikäs taas olikaan Sosialidemokraattien suhtautuminen alkoholipolitiikkaamme ? KD:n nihkeys alkoholiin yhteiskunnallisten ongelmien vuoksi lienee on kaikille tuttu juttu. Vaikka itse kyllä olen tässä suhteessa hyvin liberaali. Alkoholin suhteellinen osuus perheväkivaltatapauksissa kyllä vähenee maahanmuuton lisääntyessä ja minkä on syytä näkyä myös perheväkivallan vähentämisen keinovalikoiman painopisteissä.

Tässä kyllä mentiin puheenvuoroni aihepiirin ulkopuolelle. Olet Arto varmaan ihan fiksu mies ja olisit voinut jättää ad-hominem loanheiton väliin. Riippumatta siitä, ymmärsitkö tämän blogin sanoman tai et.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Suomi on väkivaltainen maa ja me suomalaiset miehet usein ratkaisemme ongelmat väkivallan kautta, turha tätä tosiasiaa on kiistää."

No hyvä, jos kerran katsot itse kuuluvasi tuohon joukkoon, niin lopeta sitten lyöminen. Älä kuitenkaan yritä yleistää omia taipumuksiasi meihin, jotka eivät ratkaise ongelmia väkivallalla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Anette Karlsson kirjoitti blogissaan : " Minua ällöttää kun seksuaalista väkivaltaa koitetaan kohdistaa minuun."

Käsitykseni mukaan Anette Karlssonin on syytä ottaa yhteys poliisiviranomaisiin, vaikka tekijänä olisikin vaikka joku läheinen henkilö.

Pelkkä blogikirjoittelu ei tässä tapauksessa poista henkilökohtaisella tasolla tapahtuvaa seksuaalista väkivaltaa tai sen uhkaa, jonka kohteeksi blogisti antaa ymmärtää joutuvansa alistetuksi, ilmeisesti jopa jatkuvasti.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Ota, Janne, tästä vaihteeksi kehuva kommentti. Hyvä ettei Anetten blogia kuitattu kommenttiosiossa huutelulla.
Itse olen suoraan sanottuna loukkaantunut niin Anetten blogista kuin näistä Börjen kommenteistakin. Milloin mennään rasismin vastustamisessa niin pitkälle että muututaan itsekin rasisteiksi? Toisaalta ymmärrän maahanmuuttajan arkea paremmin kun joutuu itsekin rasistisen lokaamisen uhriksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Näyttää siltä että Anette Karlssonin blogi osui ja upposi. Kansallismieliset ovat kärkkäitä puolustamaan naisia mustilta raiskaajilta, mutta he eivät puolusta naisia jotka ovat heidän kanssaan eri linjoilla. Päinvastoin...

Janne Suuronen

Sinusta siis naisten huorittelu, uhkailu ja luvaton koskettelu seksuaalisessa mielessä ovat yleinen käytäntö Suomessa ?

Sinä et menisi apuun, mikäli havaitsisit jollekin naiselle tehtävän seksuaalista väkivaltaa ? Vaan "johtajana, isäntänä, isänä, veljenä, poikaystävänä tai aviomiehenä" hyväksyisit tilanteen ? Mikäli siis seksuaalisen väkivallan tekijänä on kantasuomalainen.

Minulle ja monelle muulle miehelle nuo ovat kovin vieraita ajatuksia. Mutta voihan olla, että niin sinun vasemmistoliitossa kuin Anetten sosialidemokraateissa miehet omaavat tässä toisenlaiset arvot. En kyllä usko.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Valitettavan yleisiä käytäntöjä ne tuntuvat olevan, mitä olen joitakin tuntemiani naisia kuunnellut. Onhan sitä vaikea uskoa välillä minunkin.

Oletko muuten huomannut joidenkin ihan oikeasti olevan sitä mieltä etteivät kantisten raiskaukset ole vakava turvallisuusuhka koska ne tapahtuvat enimmäkseen tuttujen toimesta ja sisätiloissa, toisin kuin turvapaikanhakijoiden raiskaukset? Minä olen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #34

Tiedät kai että osoitat vakavaa todellisuudesta vieraantuneisuutta? Vai oletko jossain kuplassa?

Tosin joku yleinen käsitys on että kantasuomalainen harvoin raiskaa tuntemattomia, jollain logiikalla tällöin raiskaus on helpommin vältettävissä. En tiedä mihin perustuu.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #37

"Tiedät kai että osoitat vakavaa todellisuudesta vieraantuneisuutta? Vai oletko jossain kuplassa?"

Miten esimerkiksi? Kyllähän naisia ahdistelevat syntypepäiset suomalaiset, vaikka sitä ei kukaan julkisesti hyväksyisi.

Kyllähän väite on näennäisen looginen, mutta silti aika pirun omituinen.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #40

Ketkä muutkaan naisia ahdistelisi kuin miehet (siis kaikki miehet, ei pelkästään kantasuomalaiset). Mutta väite siitä että se olisi kansan riveissä millään tasolla hyväksyttyä on täyttä puppua ja täällä päin jos sitä toisten edessä yrittää voi päätyä aika vikkelään ensiapuun.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #43

Suurin osa naistenahdistelijoista lienee miehiä ja ahdistelua tapahtuu vaikka sitä ei julkisesti hyväksyttäisi.

Sellaistakin on silti näkynyt että kantasuomalaisten tekemiä raiskauksia pidetään jotenkin vähemmän vakavina jos ollaan humalassa, tai jos on raiskattu miehen mukaan lähtenyt humalainen nainen. Feministit olivat sittenkin oikeassa, Suomessa on raiskauskulttuuri.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #44

"Feministit olivat sittenkin oikeassa, Suomessa on raiskauskulttuuri."

Eikä muuten todellakaan ole. Ainakaan et saa minua vakuuttuneeksi esittämällä perusteiksi jotain sellaista, että sinusta tuntuu tai mielestäsi vaikuttaa siltä, että jotkut muka pitäisivät kantisten raiskauksia turvallisuusuhkana. Kuten on moneen kertaan todettu, on yleinen ilmapiiri tasan päinvastainen. Älä nyt anna itsesi vetää aivan älyttömiä johtopäätöksiä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #46

Nyt taidamme puhua toistemme ohi. Tarkoitin siis sitä kuinka esimerkiksi tietynlaisiin raiskauksiin saatetaan suhtautua vähätellen. Sitä tässä tarkoitin.

Eivätkä keidenkään raiskaukset ole aiheuttaneet vielä mitään maanlaajuista turvallisuusuhkaa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #48
    Oletko muuten huomannut joidenkin ihan oikeasti olevan sitä mieltä etteivät kantisten raiskaukset ole vakava turvallisuusuhka koska ne tapahtuvat enimmäkseen tuttujen toimesta ja sisätiloissa, toisin kuin turvapaikanhakijoiden raiskaukset? Minä olen.

Erikoista, jos et anna tällä ymmärtää, että vastoin kuin jotkut väitetysti asiaa vähättelevät ovat kantisten raiskaukset turvallisuusuhka ainakin jossain laajuudessa.

Tietysti, jos oikein termeistä saivarrellaan, on yksi ainoa puolisonsa mukiloija perheensä mittakaavassa merkittävä uhkatekijä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #34

Karo Kankus,

Voi kauhistus , ovatko kantasuomalaiset alkaneet raiskata turvapaikanhakijoitakin ja vielä ulkotiloissa kun on näin kylmäkin ?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema Vastaus kommenttiin #34

Stranger rape on yhdysvaltalaisten kriminologien mukaan eri asia kuin acquaintance rape (tuttujen kesken). Ensinmainittu vaikuttaa julkisen tilan turvallisuuteen ja vähentää suuren ihmisjoukon liikkumisvapautta, vaikka jälkimmäinen voi joidenkin psykologien mukaan olla uhrille traumatisoivampaa.

Hampurin St. Paulissa, jossa tapahtui uudenvuoden aattona joukkokähmintää, muuan baarinpitäjä sanoo, että turvallisuutta on parannettava nopeasti tai muuten ei tule asiakkaita ja se olisi katastrofi kylälle, Kiez (Hamburger Abendblatt St. Paul Blog). Kotona tai työpaikoilla tapahtuvalla ahdistelulla ei ole tällaista vaikutusta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #45

Ymmärrän logiikan.Ymmärrän myös miten vastenmieliseltä voi tuntua kun tuollaisia stranger rape-tapauksia käytetään politiikan teossa, eikä kiinnitetä huomiota kokonaiskuvaan.

Sehän se tässä on koko jutun ydin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kävin katsomassa kirjoituksen. En sanoisi, että osui. Upposi kyllä.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Pohjoisafrikkalaiset ja arabit taustaiset ovat nimenomaan ei-mustia, non-black. Kukaan ei ole väittänyt, että esimerkiksi jamaikalaiset rastamiehet tai afrosaksalaiset baarinpitäjät ja klubi-isännät olisivat ryhtyneet joukkoraiskaamaan nuoria naisia Hampurissa ja Kölnissä - voisi myös olla vähän hankalaa ja ainakin erittäin epätarkoituksenmukaista.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jumaliste taas mitä keskustelua.

Käyttäjän AnetteKarlsson kuva
Anette Karlsson

Kiitos Janne ja te kaikki muut miehet, jotka täällä kommentoitte ja kerrotte meille naisille miten asioiden laita on. On se kumma, että miltei jokainen suomalainen nainen on kokenut jonkinlaista seksuaalista häirintää elämänsä aikana - tutun tai tuntemattoman toimesta. Ja silti ongelmaa ei miesten mielestä näytä olevan olemassa.

Omat kokemukseni ovat tuntemattomien kotimaansankarien toimesta koettuja ja kyllä siinä kovaa joutuu sanomaan "näpit irti ja lähde kävelemään", kun tyyppi koittaa selittää et "hän vaa vähän halus tehdä tuttavuutta ku oli niin kaunis näky, et olisit nyt ilonen et joku huomaa".

Jos ongelmaa ei nähdä, ei ongelmaa voida korjata. Olen iloinen, että useat, jopa sadat suomalaiset miehet ja naiset ovat olleet minuun yhteydessä ja kiittäneet minua ongelman esiin nostamisesta.

Ja nyt nämä kotimaansankarit partioivat kaduilla suojelemassa suomalaista naista. Vai onko näin? Nämä samat kotimaansankarit ovat toivoneet minulle ja monelle muulle suomalaiselle naiselle raiskausta ja muuta pahaa. Ovatko he siis aidosti huolissaan suomalaisten naisten turvallisuudesta vai olisiko tämän "ritarillisen" toiminnan takana jokin aivan muu syy?

Minusta sekä rasismi että raiskaukset ovat ongelma Suomessa. Kuten kirjoitin, kenen tahansa tekemä seksuaalinen väkivalta on väärin ja se tulee tuomita. Esitin myös keinoja rikoksen ennaltaehkäisemiseksi. Valitettavasti myös sinä Janne, kuten moni muu olet joko halunnut ymmärtää keskustelunavaukseni väärin ja mielesi siksi niin pahoitit tai sitten et vaivautunut lukemaan kirjoitustani loppuun.

Tässä ote: "Yhteisö ei ole kollektiivina vastuussa yksilön tekemästä rikoksesta. Yhteisö voi kuitenkin toiminnallaan vaikuttaa ilmapiiriin ja sen myötä ennaltaehkäistä seksuaalista väkivaltaa. Kouluissa ja vastaanottokeskuksissa tulisi keskustella enemmän koskemattomuudesta ja ihmisarvosta. Seksuaalirikosten tuomioita tulee kiristää ja vakavaan rikokseen syyllistyneelle turvapaikanhakijalle ei tule myöntää turvapaikkaa."

Yhteisö voi toiminnallaan vaikuttaa = jos näkee ongelman, voi ongelman ratkaista. Tässä asiassa olemme valitettavasti vielä siinä pisteessä, että ongelmaa ei edes nähdä. Mutta jokainen keskustelunavaus aiheesta vie meitä lähemmäs maalia, ongelman näkemistä ja ajan kanssa sen ratkaisemista. Ja sitä työtä minä haluan jatkaa, siitä huolimatta, että saan osakseni kaikenlaisia törky- ja uhkausviestejä näiltä kotimaansankareilta.

Janne Suuronen

"
Kiitos Janne ja te kaikki muut miehet, jotka täällä kommentoitte ja kerrotte meille naisille miten asioiden laita on
"

Sinä voit kirjoittaa, että miltei kaikki tuntemasi naiset ovat kokeneet sitä tai tätä. Emme voi kiistää kokemuksianne.

Mutta et voi kirjoittaa, ainakaan tuolta pohjalta, että melkein kaikki miehet ovat tehneet sitä tai että kaikki tahi suurin osa miehistä olisi jotain mieltä jostain asiasta. Tai hyväksyisi jonkin käytöksen.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Anette Karlsson, en tunne tätä naista mutta pidin oikein paljon hänen kirjoituksensa yleistämisestä. NOT.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

En ole ennemmin täällä kommentoinut, lueskellut kyllä. Pidän itseäni tavallisena työssäkäyvänä kaduntallaajana. Vailla poliittista jäsenkirjaa, enkä osallistu minkäälaisen ryhmittymän toimintaan. Olet Janne asian ytimessä, selväjärkisiä ja kiihkottomia blogejasi on hieno lukea.

Toimituksen poiminnat