JanneSuuronen

Hallituksen kärkihanke

"Sisäministeriö esittää, että poliisi antaisi jatkossa rikesakon teknisen varmuusvähennyksen jälkeen jo 7 km/h:n ylinopeudesta. Tällä hetkellä rikesakon saa teknisen varmuusvähennyksen jälkeen vähintään 8 km/h:n ylinopeudesta."

"Sisäministeriön mukaan tällä olisi vaikutuksia niin liikenneturvallisuuteen kuin julkisen talouden välttämättömiin sopeutustoimiin, jotka linjataan pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategisessa ohjelmassa. "

Sisäministeriön tiedote.

Ei tarvinne kommentoida enempää. Eiköhän valitsemani puheenvuoron avainsana jo kerro byrokratian purkutalkoista ja virkamiesten timanttisesta ajankäytöstä tarpeeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tosiasiallisesti puuttumiskynnyksen lasku liittyy päiväsakkojen ja rikesakkojen rahamäärien nostohankkeeseen ja automaattikameroiden lisäämiseen pääteillä. Kun automaattikameroiden määrää teillä lisätään ja niitä vähän saa säädettyä alemmille tasoille, kamerat räpsyvät ja valtion kassaan kilisee rahaa korotetuilla summilla.

Fiksua porukkaa, miten ne tuonkin keksivät? Kohta joku älykkö keksii, että hei kundit, verotetaan lisää viinasta, tupakasta ja polttoaineista.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Helpommallahan tosta selviäisi. Pois turhat kamerat ja mahdolliset mittarivirheet tms. tulkinnanvaraisuudet. Kuitenkin joku jossain pääsee luikahtamaan maksamatta, jollain konstilla. Sellainen peli ei vetele, kertakaikkiaan ei. Ei se poliisikaan ehdi ja voi joka paikassa valvontaa pitää. Vaikka ei muuhun, kuin liikennevalvontaan panostakaan.

Joka autoon heti maksullinen ja pakollinen GPS pohjainen piirturi seurantalaitteeksi. Kerran kuussa piirturin kiekkojen tarkastustilaisuus maakuntakohtaisessa tarkastusvirastossa. ( Ely keskusten yhteyteen oma " ajovalvonta, tutkinta ja ohjausviranomainen." ) Todistajien läsnäollessa sitten jaettaisiin piittamattomille kuskeille rikesakkoja ja annettaisiin myös väkeviä, isällisiä nuhteita kurittomille hurjastelijoille.

Työllistävä vaikutuskin olisi vähintäänkin hyvä. Ajopiirturin lukulaitteen tarkastajan virkaan pääsisi suorittamalla asiamukaiset opiskelut Yo - pohjaisella koulutuslinjalla ammattikorkeakoulussa. ( 3 vuotinen koulutus ja 2 vuotinen työharjoittelu ) tietty, tarkastajalla olisi oltava myös sihteeri ja kaksi heniklökohtaista avustajaa.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Nykyisin taitaa olla niin, että poliisin pitää osoittaa, että kuka ajoi autoa. Siksi ehdotuksesi ei suoraan ratkaise ongelmaa, mutta tehdään laki, jossa auton omistaja on aina korvausvelvollinen, niin tuokin ongelma poistuu. Olemmehan kaikki iloisia autoilijoita.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niinpä. Harvassa maassa vaarattomasta ylinopeudesta saa maksaa tuhansia euroja sakkoja. Samaan aikaan esim. Pahoinpitelijä tai seksuaaliseen ahdisteluun syyllistynyt saa ehdollisen tuomion tekemisistään.

Eipä noi tietenkään asiaan mitenkään liity. Kunhan nyt kirjoitin.

Jotenkin vaan ei nappaa tuo ainainen vimma kurittaa autoilijoita. Kummasti ne autoilijat osaavat ajaa pienemmin rangaistuksin muualla EU ssa. Mutta joo, ei ole EU n luvattu yhteishinnoittelu vielä osunut autojen vähittäishintoihinkaan. Sakoista nyt sitten puhumattakaan. Ruotsissa mm ssa selviää pikkuylityksistä puhumalla, tai poliisin valojen vilautuksella. Suomessa se ei kertakaikkiaan käy.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyllä tullee kalliiks äiteelle kun köyhä opiskelijapoika huristelee tuolla maantiellä, useimmiten kyllä ihan nopeusrajoitusten mukaan. Tarkka poika, äitiinsä tullut. Mutta tuon ylityksen voi tehdä ihan vahingossa ja eikö ne mittaritkin heittele +-5.

Toimituksen poiminnat