JanneSuuronen

Pieni ylänurkan uutinen HS:n ulkomaansivuilla

"Saksa tiedusteluviranomaiset ovat alkaneet tutkia, yrittääkö Venäjän tiedustelupalvelu vaikuttaa saksalaiseen poliittiseen keskusteluun".

Mitenköhän on mahtanut olla tilanne viimeiset 70-vuotta ja vielä viimeisetkin vuodet Suomessa ? Aihepiiri on tabu. Huru-ukoiksi ja vainoharhaisiksi meitä joskus nimitellään, kun silloin tällöin ääneen ihmettelemme joidenkin ulostulojen syitä.

Kyse ei ole pelkästään Venäjän vaikuttamisesta suoraan median toimittajiin, vaan myös poliitikoihin ja tutkijoihin.

Pahinta eivät ole suhteellisen suoraviivaiset vaikkapa Aleksanteri-instituutin Markku Kivisen ja Markku Kangaspuron lausunnot, nehän yleisesti tiedetään biasoituneiksi, vaan matalamman profiilin vaikuttajat. Piilovaikuttamista sellaisilta henkilöiltä, jotka uskottavuuden vuoksi saattava välillä antaa Venäjästä jopa muka-kriittisiä lausuntoja.

Kateeksi käy Saksalle. Supo ja Suomi on tossukka. Kateeksi myös käy itä-Euroopan niille maille, jotka kommunismin romahduksen jälkeen saivat pystyyn totuuskomissionsa ja aloitettua elämänsä tyhjältä pöydältä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Tietenkin Venäjä pyrkii vaikuttamaan Saksan ja muiden Euroopan maiden poliittiseen keskusteluun ja päätöksentekijöihin.
Putinin viides kolonna tekee tuhojaan täydellä teholla.

On jo yleisesti tunnustettu tosiasia, että Venäjä yrittää tuhota Euroopan turvapaikanhakijoiden avulla. Turvapaikanhakijoiden tulva onkin jo horjuttanut EU-maiden yhteistyötä ja kiristänyt niiden välejä.

Sitä minä vaan ihmettelen, että miksi Merkel on lähtenyt tähän Putinin suunnitelmaan mukaan? Merkelhän "avasi ovet" turvapaikanhakijoille Saksaan ja sitä kautta koko Eurooppaan. Vaikuttaako Merkelin DDR-tausta, vai onko hän muuten vain Putinin palkkalistoilla?

Suomessa tätä Putinin kieroa suunnitelmaa on juhlittu ja edistetty oikein unelmakonserttien kera ja useat poliitikotkin ovat tunnustaneet väriä: Ville Niinistö, Alexander Stubb jne. - yleensä kaikki "kaikilla on oikeus hakea turvapaikkaa", "onhan meillä varaa" ja "kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet" - ihmiset. Putinin viides kolonna siinä vauhdissa.

Kaikkein kierointa tuon viidennen kolonnan toiminnassa on se, että se väittää vastuvansa Putinia ja Venäjän suunnitelmia. Syyttävätpä jopa näitä Putinin suunnitelmien vastustajia Putinin kätyreiksi! Ei ole kieroudella mitään rajaa!

Toimituksen poiminnat