JanneSuuronen

Mitä ne ajattelevat meistä ?

No, ne päättivät alentaa meidän luottoluokitusta.

Ne kun ajattelevat meistä tällaista:

Moody's On Finland

* Moody's downgrades finland's rating to aa1 from aaa; stable outlook

* Moody's - Stable outlook reflects further downside risks to Finland's credit profile are limited

* Moody's - Despite structural challenges,Finland's credit profile continues to benefit from strong institutions, wealthy, highly educated workforce

* Moody's - Second driver for the downgrade is the negative impact of Finland's weak economic strength on the general government debt ratio

* Moody's - Country's medium - and long-term growth prospect is also challenged by a rapidly ageing population

* Moody's - Finland's budget balance will benefit gradually from planned eur4 billion in expenditure reduction by 2019

* Moody's - Improvement in overall fiscal position will be limited by weak growth outlook and by plans to invest in key areas of the economy

Mitä väliä ? No ei varmaan mitään, jos on yhteiskunnan etujen nettosaaja. Nettomaksajien verotukseen taas tulee ajan kanssa korotuspaineita. Kun julkisen sektorin korot tulevat nousemaan. 50 miljoonaa ensi vuonna, sata miljoonaa 2017 ja kolmatta sataa miljoonaa 2018. Sekin raha on pois muista palveluista tai nettoveronmaksajilta.

Mitä sitten pitäisi tehdä ? Muutama päivä sitten kerrottiin Suomen talouden kasvaneen ensimmäisellä kvartaalilla. Vihreiden ja vasemmiston hurratessa. Mutta mutta, lue myös tämä tarina Onnelasta.

Itse luotan tulevaisuuteni suhteen henkilökohtaisen loton päävoiton saamiseen enemmän, kuin nyky-Suomen kansan kykyyn tehdä tarvittavat ja kipeätkin rakennemuutokset. Kylmän sodan vassarivallan vuodet ja sen jälkeiset Nokian kananlentovuosien tuoma euforia kun estää realistisen tilannearvion.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Kannattaisi sitten varmaan maksaa moodys'ille muutama miljoona euroa parememmasta luokituksesta? Eikös tuo niitä luokituksia rahasta tee?

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Joku vuosi sitten Stubb piti hallituksen erinomaisena saavutuksena, kun silloin ei luottoluokitus laskenut. Eipä taida kuitenkaan vielä(kään) taivas tipahtaa yhden aan takia.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat