JanneSuuronen

Vienti laski 11 prosenttia huhtikuussa

Tulli: "Vienti laski 11 prosenttia huhtikuussa".

"Suomen tavaraviennin arvo oli huhtikuussa Tullin ennakkotilaston mukaan lähes 4,3 miljardia euroa. Arvo laski 11 prosenttia verrattuna viime vuoden huhtikuuhun.  Tammi-huhtikuussa vienti väheni kahdeksan prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tuonti sen sijaan nousi huhtikuussa neljä prosenttia ja oli arvoltaan 4,5 miljardia euroa. Yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta laski neljä prosenttia verrattuna viime vuoteen.

Kauppatase oli huhtikuussa 225 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi-huhtikuulle kauppataseen alijäämää tilastoitiin lähes 1,1 miljardia euroa. Viime vuoden huhtikuussa kauppatase kääntyi 475 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi, ja koko vuoden vaje supistui tuolloin 305 miljoonaan euroon."

Kuinka kestävällä pohjalla pidätte viime viikolla iloittua 0,1%:n niukkaa talouskasvua, joka pohjautuu valtion velalla ylläpidettävään sisäisen palvelusektorin kulutuskysyntään ?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ette kai te siellä Suomessa elä velaksi?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Kuinka kestävällä pohjalla pidätte viime viikolla iloittua 0,1%:n niukkaa talouskasvua, joka pohjautuu valtion velalla ylläpidettävään sisäisen palvelusektorin kulutuskysyntään ?"

Tuo taisi olla retorionen kysymys. Vastaushan on itsestään selvä. Jos vientiä ei saada nousuun, talouden pohja ei pidä ja ensin putoavat luottoluokituksen loputkin A:t ja sitten ne muuttuvat aakkosten seuraaviksi8 kirjaimiksi. On muuten kiinnostava ja huolestuttava ilmiö, että olennaiset asiat, kuten tämän viennin romahdus ja vaihtotaseen alijäämä, täytyy poimia pikku-uutisista. Isoilla otsikoilla sen sijaan toitotetaan tätä kulutuskysynnän tärkeyttä. Mutta velalla rahoitettu kulutus ei voi jatkua kovin pitkään. Ja mitä kauemmin sitä jatketaan, sitä karmeampi on herääminen. Kannattaa vilkaista vaikkapa Venezuelan mallin tuottamia tuloksia.

Janne Suuronen

"
On muuten kiinnostava ja huolestuttava ilmiö, että olennaiset asiat, kuten tämän viennin romahdus ja vaihtotaseen alijäämä, täytyy poimia pikku-uutisista. Isoilla otsikoilla sen sijaan toitotetaan tätä kulutuskysynnän tärkeyttä.
"
Ja syvä huokaus perään. Vasta seitsemän vuotta US blogeissakin olen toitottanut tätä samaa viestiä eri tavoin. Kuten niin moni muukin tietää ja ymmärtää.

Joskus menee toivo, kuin talouspohjaiset päätoimittajatkin ovat näin toivottomia tapauksia:
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21233...
[ Omat huomioni ko kirjoitukseen
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21233...
]

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu ei jaksa jauhaa, mutta Janne on oikeassa. Ei totuutta haluta kuunnella.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Ihmisten ei tarvitsisi kuin käydä kämppänsä tavarat läpi ja heittää kaikki ulkomailla tehty helvettiin. Tämän jälkeen viennin merkitys rupeaisi ehkä kirkastumaan.

Jäisi ehkä jääkaappiin vähän kurkkua ja tomaattia näin kesäaikaan. Niin paitsi sitä jääkaappia ei jäisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kaikki tietävät lääkkeen mutta siitä ei keskustella.

Toimituksen poiminnat