JanneSuuronen

Laittomuuksia

Laiton nimilista, henkilörekisteri.

Yllytystä ja ylistystä tuhopolttoon.

Yllytystä ja ylistystä ilkivaltaisiin tekoihin.

Väkivaltaisen toiminnan ylistystä.

Kyseessä on takku.net-sivustosta. Lisääkin esimerkkejä löytyy. Takavuosina muistan lukeneeni, kuinka sivustoilla suoraan yllytettiin estämään "äärioikeistolaisia fasistien" marsseja, turpaan vetäminen toimivimpana keinona.

Millaiset reaktiot viranomaisilla, poliittisilla puolueilla tai vaikkapa Uuden Suomen blogisteilla olisi, mikäli saman kaltaista tekstiä löytyisi joltain fasistishenkisiltä sivustoilta ?

MV-sivustoa on eri tahoilta vaadittu lakkautettavaksi. Sananvapaudesta huolimatta. Viranomaiset tutkivat poliittisen paineen vuoksi suurennuslasilla MV-sivuston laillisuutta. Ja kyllähän MV-sivustolta laittomuuksia löytyykin.

[Sarkasmivaroituksella ainakin TS:lle ja Ylelle] Mutta vasemmiston väkivalta on vaan niin paljon parempaa. Perustellumpaa. Siksi takku.net saa kaikessa rauhassa jatkaa vasemmistoanarkisteja eri muotoisiin laittomuuksiin. Aineellisen tuhoamisen lisäksi myös väkivaltaan.

Minua ei niinkään liikuta itse tapahtumat - onhan maamme kokonaisuus katsoen hyvin turvallinen - vaan yhteiskunnassamme vallitseva sieluja syövyttävä epärehellinen kaksoismoralismi. Ja missä suuri syyttävä sormi kohdistuu oikeusviranomaisten lisäksi mediaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Janne Suuronen

Ei kannata pidättää hengitystään odottaessa, kuinka erilaiset "tutkijat" ja toimittajat alkavat kaivamaan vasemmistoanarkistien ja takku.net aktivistien yhteyksiä vastaaviin ulkomaisiin laittomiin järjestöihin. Kuten tekevät äärioikeistolaisten ja uus-natsien tapauksissa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kukas MV-lehteä on vaatinut lakkautettavaksi? Kyseisessä roskajulkaisussa mainostavia yrityksiä on ainoastaan boikotoida niin kauan kuin niiden mainoksia on sivulla.

Takku.nettiin ei luultavasti kiinnitetä huomiota viranomaisten taholta siksi,että kyseessä ei ole mikään järjestäytynyt anarkistien verkosto. Kuka tahansa voi kirjoittaa sinne mitä haluaa. Järjestäytyneitä natsiryhmiä meillä on sen sijaan viime vuodesta alkaen ollut kaksi, vaikka toisen rivit rakoilevatkin.

Kyllähän takun voi lopettaa minun puolestani, mutta kannattaako se kuitenkaan? Niin kauan kuin se on olemassa huomion voi aina kääntää siihen, ettei vaan tarvitse puhua oikeistoradikaalien väkivallasta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ehkä asian ydin on median valikoiva, etten sanoisi yksisilmäinen suhtautuminen. Vasemmistoanarkistien tekemiset eivät juurikaan ylitä uutiskynnystä mutta vastaavat oikeistoradikaalien tekemiset saavat suuren huomion. Toisella laidalla kuurnitaan hyttysiä ja toiselta puolelta niellään kamelitkin.

Janne Suuronen

Kritiikkini kohteena on median lisäksi myös oikeusviranomaisten kaksinaismoralismi; kyllähän oikeusviranomaisetkin ovat jossain määrin alttiita poliitikkojen ja median painostukselle ainakin siinä, mistä aloittavat tutkinnan ja mistä eivät aloita edes esitutkintaa tai päättävät prosessin siihen.

Janne Suuronen

"
Kukas MV-lehteä on vaatinut lakkautettavaksi?
"
Ainakin 478 ihmistä:
http://www.adressit.com/lopetetaan_mv-lehti_termin...

Ja tässä lista julkisemmista vaatijoista:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/163423-nuorisopoli...

Ei niikseen, ei minullekaan tulisi MV-nettisivustoja ikävä. Mutta kunhan perään kuulutan näiden samojen ihmisten vaatimuksia takku.net julkaisua kohtaan. Osoitan kaksinaismoralismin. Koska oikeistolainen tai koska laitavasemmistolainen.

"
Takku.nettiin ei luultavasti kiinnitetä huomiota viranomaisten taholta siksi,että kyseessä ei ole mikään järjestäytynyt anarkistien verkosto.
"
Ja MV-nettisivusto poikkeaa tässä jotenkin merkittävästi ?

"
Kuka tahansa voi kirjoittaa sinne mitä haluaa.
"
Vastuu on verkkosivustojen ylläpitäjällä.

"
Järjestäytyneitä natsiryhmiä meillä on sen sijaan viime vuodesta alkaen ollut kaksi, vaikka toisen rivit rakoilevatkin.
"
Täsmennätkö vielä mv-sivuston ja näiden natsiryhmien yhteydet ? Avaatko saman tien, kuinka takku.net sivustoilla ja rikoksiin syyllistyvillä vasemmistoanarkisteille ei samalla tapaa yhteyksiä toisiinsa.

Kommenttisi oli kaksinaismoralismin malliesimerkki.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Enpä ollut tuota nettiadressia huomannut. Toisessa artikkelissa taas ei suoraan vaadita MV-lehden lopettamista.

Haluatko siis vertailla MV-lehteä ja takku.nettiä? Kaikilla valemedioilla on toiseensa yhteyksiä. Siitä on uutisoinut Ylekin. MV-lehti julkaisee Magneettimedian ja patriootti.comin juttuja. Ensiksi mainittu sivusto on vastarintaliikkeen johtama. Odinin potilaat ovat kehuneet Janitskinin antavan heille palstatilaa pyydettäessä niin paljon kuin he haluavat. Takku.nettiin on ainakin oman ilmoituksensa mukaan kirjoittanut rikoksiin syyllistyneitä nihilisti-anarkisteja kyllä.

Anarkistit eivät kuitenkaan kulje kadulla muka turvaamassa järjestystä toisin kuin odinin natsit. Tai, eiväthän he enää edes teeskentele turvaavansa järjestystä. Nyt pitäisi vain päästä hakkaamaan joku.

Jos iltapäivälehtiä ei kiinnosta uutisoida näyttävästi autojen polttamisesta Itä-Helsingissä, niin minkäs teet? Mielenosoitusten yhteydessä tapahtuneista väkivaltaisuuksista he kyllä ovat uutisoineet.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jos joku älypää on polttanut nuo bussit, niin häntä pitää rangaista siitä ja laittaa vahingonkorvausvaatimus perään. Jos joku on riittävän tyhmä kehuskelemaan siitä takussa, niin sitä helpompaa poliisilla on löytää kyseinen törppö. Luultavasti kyse on nuorista kavereista jotka ovat hankkineet itselleen loppuiäksi ison velkalastin. Tyhmää, mutta minkäs teet.

Janne Suuronen

Vaan hölmöjen yksilöiden tekosia. Entäs takku.net vastuu ?

Yleä myöten kauhistellaan SOO facebook sivuilla (vrt takku.net) kirjoiteltuja hölmöyksiä, jopa laittomuuksia, mutta jotka kaikki ovat nekin yksilöiden tuotoksia.

Mittaatko sinä Marko näitä asioita samoin mittarein ? Vaikkapa niin, että SOO facebook-sivustot vastaavat takku.net-sivustoa ja SOO kaduilla vastaa anarkistiryhmiä, vaikka vaikka tietysti itse teot ovat aina yksilöiden valinta. Vihervasemmistoanarkistithan ovat SOO:n tapainen samoin ajattelevien ihmisten rekisteröitymätön yhdistymä.

Vai onko sinun asioiden tarkastelukulma sidoksissa omaan aatteeseen ? Kun toisten tekeminen jäsennetään yksilöiden hölmöilyinä ja ehkä yhteiskunnan epätasa-arvon poikimana pahoinvointina, niin toisen joukon toiminta jäsennetään lähinnä pelkästään vain pahan aatteen heijastumana ?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #9

Jos ne ovat siellä suunnitelleet iskujaan tai siellä on kehotettu tekemään moisia iskuja niin toki siihenkin pitää puuttua. Itselläni ei ole hajuakaan kuka ja miten ovat toimineet, joten takun merkitys tässä yhteydessä on minulle hämärä. Entä jos olisivat kirjoittaneet iskusta blogin Uuteen Suomeen? Olisiko silloin US epäilyn alainen? Logiikkasi mukaan ilmeisesti olisi. Painotan kuitenkin etten tiedä onko takulla muuta tekemistä asian kanssa kuin se, että päättivät käyttää sitä julkaisupaikkanaan ilmoitukselleen.

Oma kantani näihin anarkisteihin on, että ovat lauma väkivallasta ja asioiden rikkomisesta innostuneita ääliöitä joiden ajamat asiat ovat lähinnä tekosyitä riehumiselle. Miltei aina kun nuo tekevät yhtään mitään haittaa se juuri sitä asiaa mitä väittävät ajavansa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joko Lin ja Paavon suuhun on tungettu mikki jotta sanoutuvat irti touhusta joko koko vasemmistoliitto on sanoutunut irti moisista sairaista teoista ja aatteista?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuota, eikö Takku ollut anarkistien puuhanurkka? Mitä tekemistä anarkisteilla on vasemistoliiton kanssa? Anarkistithan vastustavat kaikkia puolueita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #12

Yhtä paljon kuin perussuomalaisilla jonkun SOO:n kanssa. Toisaalta interwebs kertoo, että sekä Arhinmäki & Andersson ovat olleet, tukevat, hyväksyvät vasemmistoanarkismin.

edit:
Tässä on nyt selkeä teko. Niitä on lisää ja niitä on mainostettu netissä. Voi gööggelöidä Arhinmäen suhdetta (vasemmisto)anarkismiin. Tästä voisi päätellä, että kyseessä on eri luokan juttu kuin kaukaa haettu perussuolaisten ja SOO:n veivaamiset medioissa. Ihan tasan eivät nämä kaksi poolia taida olla käsitelty medioissa.

Janne Suuronen

"
Poliisiylijohtaja vahvistaa: Soldiers of Odinin johdon viestit syyniin
Asia nousi julkisuuteen, kun Yle sai haltuunsa katupartiojärjestön salaisia Facebook-viestejä.
"
http://yle.fi/uutiset/poliisiylijohtaja_vahvistaa_...

Käyköhän Yleisradion toimittaja Anne Orjala kyselemässä poliisilta, josko näillä on syynissä takku.net-sivuston taustavoimienkin viestit

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Li Andersson on sanonut että vasemmiston väkivalta on oikeutetumpaa väkivaltaa.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Olen kuullut tuon usein ja olen myös kuullut, että Andersson ei olisi sanonut tuolla tavalla. Olisiko sinulla esittää lähde tuolle Anderssonin sanomiselle?
Mitä taas tulee väkivallan käsitteeseen, niin mielestäni näiden anarkistien bussinpolttaminen oli tihutyö tai vahingonteko. Väkivalta taas on minun käsitekategoriassani toimi, joka kohdistuu ihmisiin tai eläimiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olisiko sinulla esittää lähde tuolle Anderssonin sanomiselle?"

Ehkä YLEn Areenassa, kuulin tuon itse ohjelmaa katsoessani. Ehkä joku muistaa tuon keskusteluohjelman, olisiko ollut vihakeskustelu vai rasismi-ilta, Tohlopista kuitenkin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #19

Sitten sinulla on vikaa joko kuulossa, muistissa tai molemmissa. Li Andersson näet sanoi vasemmistolaisen väkivallan olevan erityyppistä. Ei parempaa, eikä edes oikeutetumpaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #21

Aivan selkeästi antoi oikeutuksen vasemmistolaiselle väkivallalle koska se on erilaista ja kohdistuu päättäjiin. Sanat eivät ole oleellisia vaan sanoma.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #22

Vaikka sanoi ensin tuomitsevansa kaiken väkivallan? No, tule toki uskossasi autuaaksi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"... bussinpolttaminen oli tihutyö tai vahingonteko."

Tihutyö tai peräti kepponen.

Minna Tarvainen

"Mitä taas tulee väkivallan käsitteeseen, niin mielestäni näiden anarkistien bussinpolttaminen oli tihutyö tai vahingonteko."

Eli myös vastaanottokeskusten polttopulloiskut ovat mielestäsi vain tihutyötä ja pientä keppostelua, eihän siellä kenellekään ole käynyt mitään, vaan iskut ovat kohdistuneet vain rakennuksiin?

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen Vastaus kommenttiin #25

Jos vastaanottokeskuksissa on ihmisiä sisällä, silloin lienee on kysymyksessä tuhopoltto. En muuten ole puhunut pienestä keppostelusta, se on oma olkiukkosi.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Voisko niinkuin yleensä ottaen pidättäytyä väkivallasta ja tihutöistä niin anarkistien kuin SOO SOO-porukoiden.

Me kunnon kansalaiset tässä saamme kärsiä älyvapaiden toilailuiden vuoksi.
Vaikkeivät nuo anarkistien iskut suoranaisesti minuun ole kohdistuneet, mutta rahanmenoa se tietää kaikille. SOO SOO:n tuhmat turpaanvetäväiset voivat tosin vahinkopäissään tirvaista tällaista mummeliakin kun harhaisesti kuvittelevat että joku vihervasemmistolesbomokuttajafeministikanttura siellä määkii.

Janne Suuronen
Minna Tarvainen

Missä nämä SOO:n porukat ovat syyllistyneet väkivaltaan Suomessa partioidessaan?

Toimituksen poiminnat