JanneSuuronen

Haloo haloo

  • Suomen intelligencia
    Suomen intelligencia

Vieläkös Uuden Suomen blogistaniassa vallitsee sensuuri, missä seksuaalisten suuntaumisten ihkutuksen kritisointi on tabu. Vuoden bänniä pukkaa muutaman hörhön tahkottua ilmianna-nappia sormenpäät verenpunaisena. Vain ja ainoastaan, mikäli muutoin 100% varmasti asiallisessa kommentissa kutsuu transseksuaalia ihmistä nimikkeellä "herra". Suvaitsevaisuuteenhan olennaisena elementtinä kuuluu väärinajattelijoiden hiljentäminen, kuten olemme  tässä sananvapauden keitaassa saaneet havaita.

 

Tuli vain mieleen, kun eilisiltana eräs syvästi punavihrevasemmistolaisesti ajatteleva aiemmin blogejani tavaillut elämässään erittäin hyvin menestynyt älykäs, viisas ja luova arvoliberaali ystäväni niiden perään kyseli. Hyvässä sovussa kaulailemmessamme ja mukavaa yhdessä pitäen. Muutoin en tätä ihmettelyä tänne edes kirjoittelisi.

 

Ihmiset olkaamme toisiamme rakastavia näkemyksiin, taustoihin tai suuntautumisiin katsomatta,  mutta sikamaiset sensuurisaksistit saakoot ansaitusti satikutia teoistaan.

 

Noin muuten, Uudessa Suomessa näyttäisi samat bloggailijat ja samat kommentoijanaamat jatkavan vuodesta toiseen samojen aihepiirien jauhamista. Hengessä, mitä oheinen taiteellinen kuva heijastelee oivallisesti :)

 

Tarttikos US blogistania virkistäviä tuulia ? Älymystön norsuunluutornista ja ummehtuneisuudesta laskeutumista. Mene ja tiedä. Mutta omasta norsunluutornista on mukava valvoa oikeaa ja väärää sananvapautta.

 

Toisaalta, onhan näitä platformeja Suomessa nykyisin muitakin. Tässä esimerkinomaisesti muutama:

http://beta.oikeamedia.com/

https://blogbook.fi/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Puheenvuoro taitaa edustaa jo mennyttä aikaa. Ainakin tuo "Oikea media" näyttäisi elävän enemmän tätä päivää. Puheenvuoro on vähintään viisi vuotta ajastaan jäljessä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Eipä täällä mikään ole muuttunut. Yhtälailla nykyään ennakkouhriudutaan kun ei saa haukkua vähemmistöjä ja esittäydytään samaan hengenvetoon sananvapaustaistelijana. Sitten kun kommentoijat onkin vahvasti eri mieltä niin haukutaan parikymmentä vuotaa vanhoilla kliseillä muut, esitetään samalla sovittelevaa ja mainostetaan päälle omaa uutta mediakuplaa.

Lähes Robert Gustafssonin veroinen suoritus:
https://www.youtube.com/watch?v=NAl9OyGYxOg

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Etkö Jussi erota vit**ilua uhriutumisesta vai mihin viittaat?
;)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ennakkouhriutumiseen viittaan. Siihen, että hehkutetaan kuinka asiallisia ja fiksuja mielipiteitä olisi tarjolla mutta niitä ei esitetä kun kirjoittaja on liian rohkea sananapaustaistelija ja kuitenkin bannattaisiin. Tätä esiintyy jostain syystä paljon maahanmuuton ja seksuaalivähemmistöjen keskustelujen ympärillä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Lauantai-ilta ja ukkosta selvästi ilmassa :)

"Vain ja ainoastaan, mikäli muutoin 100% varmasti asiallisessa kommentissa kutsuu transseksuaalia ihmistä nimikkeellä "herra". Suvaitsevaisuuteenhan olennaisena elementtinä kuuluu väärinajattelijoiden hiljentäminen, kuten olemme  tässä sananvapauden keitaassa saaneet havaita."

Rouva on hyvä vaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Vuoden bänniä pukkaa muutaman hörhön tahkottua ilmianna-nappia..."

Itse sain bannin eräästä vastakommentistani Suurosen blogiin, ei tarvinne kaukaa hakea sen ilmiantonapin päällä makaajaa kun Suuronen privaatistikin paheksui.

Jeeustelua.

Juhani Vehmaskangas

Kommentoin juuri blogia koskien syrjintää: http://anttirautio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241211...

"Vuoden bänniä pukkaa muutaman hörhön tahkottua ilmianna-nappia sormenpäät verenpunaisena."

Vaikka kuka ilmiantonappia painaisi niin ei se tarkoita, että edes sata painallusta oikeuttaisi US:n ylläpitoa asettamaan bannin. Bannin asettaakseen US:n ylläpidon pitää olla sitä mieltä, että sääntöjä tai lakia on rikottu, ja siten bannin asettamisesta vastuun kantaa juurikin ja vain US:n ylläpito. Eivät suinkaan ilmiantonappia verenpunaisena painaneet "hörhöt".

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täytyy olla melko sokea jos ei huomaa sellaista pikkuasiaa, että usarin kanssa samaa mieltä olevat saa ihan aina kommentoida henkilöä ja haastaa riitaa vaikka ite asiaan ei pysty tuhnua enempää kommentoimaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No haloo haloo, toivottavasti Janne vielä joku päivä saa toteuttaa muiden sensuroimatta seksuaalisuuttaan (kunhan se ei kohdistu alaikäisiin tai oikeustoimikelvottomiin) tai siis US ei enää sensuroi Jannen seksuaalisuutta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Oikeassa ediassa näyttäisi kirjoittavan Tossavainen, varsinainen bannaaja ja tuossa toisessa Jasmin Mäntylä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tästä ketjusta sen nyt pienoiskoossa näet eli samassa viiteryhmässä on kymmenen rölliä mutta kuitenkin yksi Antikainen, asiallinen asiassa pysyvä kirjoittaja, eli toivoa ei ole menetetty, kokonaan, paitsi peikkojen osalta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onni Suuronen oli surmanajaja.

Liekö lähisukua blogistille , vaikka etunimi onkin noin positiivinen ?

Janne Suuronen

Sama ihmisystävällisyyden, asiallisuuden ja suvaitsevaisuuden ilmapiiri huokuu vieläkin, kuin mikä oli tilanne toista vuotta sitten :) Samat naamat, samat jutut.

Intelligencia ilmaisee syvimpiä sisäisiä tuntojaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogistille tauko on tehnyt todella hyvää.

Hänen omaksumansa filantrooppinen asenne olkoon meille kaikille kommentoijille ylevänä esimerkkinä henkisen kasvun mahdollisuudesta jopa mahdottomalta tuntuvassa tapauksessa.

Juhani Vehmaskangas

Millainen on filantrooppinen asenne? Onko se jotenkin lämmin?

Kirjoittaessani mietein; kirjoitanko: onko se lämmin?

Ero?

Toimituksen poiminnat