*

JanneSuuronen

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 19 min 14 s sitten

Karhujahti päättyi sairaalaan: Metsästäjä ampui kaveriaan takapuoleen – ”Tiedossa on, kenen luoti se oli”

19 min 23 s ago

Pohjois-Karjalassa Valtimossa on sattunut metsästysonnettomuus, jonka johdosta metsästäjä on viety sairaalahoitoon.

Hätäkeskus sai tänä aamuna kello 9.25 ilmoituksen Verkkojoen alueella tapahtuneesta metsästysonnettomuudesta. Luvallisen karhunmetsästyksen yhteydessä metsästäjiin kuulunut mies oli saanut kiväärin luodista osuman takapuoleensa.

Rikoskomisario Kari Juntunen kertoo Uudelle Suomelle, että liikkeellä oli useamman hengen metsästysporukka ja poliisilla on käsitys tapahtumien kulusta.

Petteri Orpo: ”Suomessa voi olla vain laillisesti – varmistamme, että tämä myös toteutuu”

1 tunti 18 min ago

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) vaatii Turun tapahtumista rakentavaa keskustelua ja arviota jatkotoimista. Hänen mukaansa hallituksen on tehtävä tarkka analyysi tapahtumista ja puututtava määrätietoisesti korjattaviin asioihin.

Orpo puhui suurlähettiläspäivillä kotikaupunkinsa väkivaltaisista tapahtumista. Hän kiitti puheessaan poliisia ripeästä toiminnasta ja huomautti, että Suomessa osattiin pelätä terrori-iskun uhkaa. Hänen mukaansa nyt tarvitaan perusteellinen arvio siitä, millä toimilla vastaavan tapahtuminen jatkossa estetään.

Juha Sipilä: ”Hädänalaisia autetaan – muuten oltava nopeat keinot maasta poistamiseen”

2 tuntia 37 min ago

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toivoo tiedustelulainsäädäntöä voimaan mahdollisimman nopeasti. Hän sanoi lisäksi suurlähettiläskokouksessa, että Suomi ottaa jatkossakin vastaan turvapaikanhakijoita ja pakolaisia.

–Suomen on edelleen autettava hädänalaisessa tilanteessa olevia, sotien runtelemia ja vainottuja ihmisiä, perheitä. Vaikeasta omasta taloudellisesta tilanteestamme huolimatta panostamme jatkossakin niin ihmisten auttamiseen kriisipesäkkeissä, rauhanvälittämiseen kuin otamme vastaan turvapaikanhakijoita ja pakolaisia, Sipilä sanoi puheessaan suurlähettiläspäivillä.

Joensuun poliisioperaatio: Rekan alle ruhjoutunut puukkomies kuoli

3 tuntia 27 min ago

Joensuussa rekan tönäisemäksi joutunut puukkomies on kuollut vammoihinsa sairaalassa. Poliisi joutui aiemmin tänään käskyttämään ihmisiä takaisin koteihinsa, kun Äyräpäänkadulla ”heilui” mies puukon kanssa.

Läheisille on järjestetty kriisiapua.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen aamulla kello 8.17 yksityisasuntoon Äyräpäänkadulle. Ilmoituksen mukaan mies käyttäytyi sekavasti ja hänellä oli hallussaan puukko. Mies poistui teräaseen kanssa ulos yksityisasunnosta.

Turkulaisyritys pysäyttää työt protestina hallitukselle: ”Turvapaikkapolitiikka on epäonnistunut”

4 tuntia 9 min ago

Turkulainen rakennusyrittäjä kertoo saaneensa yli sata yritystä tai yrittäjää mukaansa päivän mittaiseen työnseisaukseen, jonka hän järjestää reaktiona Turun puukotuksiin ja maan hallituksen politiikkaan.

Turun veitsi-isku: Poliisi vaatii kaikkien 5 pidätetyn vangitsemista

5 tuntia 15 min ago

Poliisi vaatii viittä miestä eli kaikkia pidätettyjä vangittavaksi Turun puukotuksiin liittyen, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Marokkolaisen pääepäillyn lisäksi pidätettynä on neljä muuta Marokon kansalaista. Nelikkoa epäillään osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin ja murhan yrityksiin. Miehet kiistävät osallisuutensa tekoihin. Pääepäiltyä vaaditaan vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Suojelupoliisi vahvistaa: Turun epäillystä vihjattiin etukäteen

5 tuntia 43 min ago

Viranomaiset saivat etukäteen yksittäisen vihjeen Turun epäillystä puukottajasta, vahvistaa Supo tiedotteessaan. Aiemmin vihjeestä kertoi Yle.

– Viranomaiset saivat alkuvuodesta vihjeen Turun puukotuksista epäillystä henkilöstä. Vihje tuli Lounais-Suomen poliisille, joka toimitti tiedon Suojelupoliisin käyttöön. Vihjeen mukaan Turun teosta epäilty vaikuttaa radikalisoituneelta ja on kiinnostunut ääriajattelusta, suojelupoliisi kertoo.

Yle: Poliisia varoitettiin etukäteen Turun puukottajasta

5 tuntia 59 min ago

Yleisradion tietojen mukaan Lounais-Suomen poliisille annettiin alkuvuodesta vihje Turun joukkopuukotusten pääepäillystä. Supo on hetkeä myöhemmin vahvistanut asian tiedotteessaan.

Ylen mukaan vihjeen antoi Turussa asuva ulkomaalainen henkilö, jonka mukaan mies vaikutti radikalisoituneelta ja kiinnostuneelta ääriajattelusta. Paikallispoliisi toimitti vihjeen suojelupoliisille.

Media: Turun pääepäillyn nimi julki – 18-vuotias marokkolainen

6 tuntia 12 min ago

Turun puukotusten pääepäillyn nimi on julkistettu mediassa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on maanantaina saanut vangitsemisvaatimuksen marokkolaisesta Abderrahman Mechkahista, kertovat muun muassa Iltalehti ja Yleisradio.

Vuonna 1998 syntynyt, 18-vuotias Mechkah tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016 ja hän on Ylen mukaan asunut Pansion vastaanottokeskuksessa.

Poliisioperaatio Joensuussa: Ihmiset käskytettiin koteihinsa – asunnosta poistunut puukkomies ruhjoutui rekan alle

7 tuntia 9 min ago

Joensuussa poliisi joutui maanantaina käskyttämään ihmisiä takaisin koteihinsa, kun Äyräpäänkadulla ”heilui” mies puukon kanssa.

Miehen oli nähty poistuvan yksityisasunnosta kadulle puukko kädessään. Paikalle hälytetyn poliisin toiminta näkyi paikalla, kun virkavalta etsi puukkomiestä ja käskytti ihmisiä sisälle asuntoihinsa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Mies löytyi läheiseltä Ilomantsintieltä. Hän oli joutunut rekan tönäisemäksi. Mies loukkaantui tilanteessa vakavasti ja on toimitettu sairaalaan, poliisi kertoo.

Elon Musk ja 115 asiantuntijaa varoittavat tappajaroboteista – ”Tätä Pandoran lipasta ei saa avata”

7 tuntia 40 min ago

Robotiikan asiantuntijat varoittavat jälleen autonomisista robottiaseista ja vaativat YK:ta kieltämään tekoälyä käyttävien aseiden kehittämisen, BBC kertoo.

Vetoomuksen 116 allekirjoittajan joukossa ovat muun muassa Teslan perustaja Elon Musk sekä Googlen ostaman tekoäly-yritys DeepMindin perustaja Mustafa Suleyman.

Kansanedustaja muuttaisi turvapaikkaprosessia – ”Suomessa oleskeleva jihadisti iskee Suomessa”

8 tuntia 58 min ago

Poliisitaustainen kansanedustaja Tom Packalén (ps.) huomauttaa, että Turun tapahtumien kaltainen yksittäisen tekijän tai pienryhmän suorittama veitsi-isku on ollut odotettavissa Suomessakin jo pitkään.

Hän toteaa Suojelupoliisin viestittäneen kauan, että Suomi ei ole ensisijainen kohde terrori-iskulle.

FC Barcelona suri terrori-iskun uhreja, ottelusta tuli voitto

20.8.2017 23:45

Barcelonassa viime torstaina tapahtunut terrori-isku on järkyttänyt kaupunkia syvästi. Elämää on pyritty jatkamaan kaupungissa niin normaalisti, kuin vain on mahdollista.

Sunnuntaina FC Barcelona pelasi Camp Nou-stadionillaan Espanjan La Ligassa kauden avausottelunsa, jossa kohtasi sevillalaisen Real Betisin. Tunnelma oli luonnollisesti apea.

Barcelonan pelaajilla ei ollut nimiä selkämyksissä. Kaikkien pelipaidoissa luki Barcelona.

Mestaruus lienee selviö, muuten Veikkausliigassa on tiukkaa

20.8.2017 23:18

Veikkausliigan sarjakärki HJK pesi kasvojaan maanantain RoPS-tappion jälkeen voittamalla sunnuntaina Jyväskylässä JJK:n 4-0. Ottelussa näki selkeästi, millainen tasoero on sarjan parhaan ja sarjan heikoimman joukkueen välillä.

HJK johtaa sarjaa 11 pisteen turvin, kun pelaamatta on kymmenen kierrosta. Vaikka Mostagh Yaghoubin kausi onkin todennäköisesti ohi, ei HJK:n olettaisi kokevan niin pahaa romahdusta, että joukkue mestaruuden kalkkiviivoilla häviäisi.

Nobelisti Donald Trumpista: ”Lähestymässä on sarja pelottavia aikarajoja”

20.8.2017 19:02

Taloustieteen nobelisti, The New York Timesin kolumnisti Paul Krugman kirjoittaa, ettei Donald Trumpia enää pysty kunnolla vertaamaan edes Rooman hulluna keisarina tunnettuun Caligulaan.

Hieman alle neljä vuotta Roomaa hallinnut Caligula esiintyi jumalaisena hahmona, tekaisi sotavoittoja sekä kaivautti Aleksanteri Suuren rintahaarniskan itselleen ja puheli palatsissaan muille jumalille.

Tästä tiedustelulaissa on kyse - Kansanedustaja: ”On tosiasiassa estetty useita terrori-iskuja”

20.8.2017 18:54

Uusi tiedustelulaki nousi puheenaiheeksi viikonloppuna Turun puukotusten jälkeen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi sunnuntaina, että ”asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) puolestaan varoitti lauantaina, että tällä hetkellä Suomi on muiden maiden tietojen varassa. 

Virolaiskuski Tänakille uran toinen voitto, Toyota-sopimus odottaa?

20.8.2017 16:24

Virolaiskuski Ott Tänak ajoi Saksan MM-rallin voittoon. Tänakille MM-rallivoitto oli uran toinen. Ensimmäinen tuli kesäkuussa Sardiniassa.

Tänak voitti ensi kertaa asfaltilla. Saksassa hän viimeistään todisti olevansa maailman eliittiä olosuhteista riippumatta.

- Upea tunne. Rallin alku sujui täydellisesti ja sen jälkeen kyse oli vain johtoaseman varmistelusta. Ensimmäisen asfalttikisan voitto tuntuu coolilta, Tänak kommentoi WRC:n ralliradiolle.

Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

20.8.2017 16:24

Keskusrikospoliisi kertoo, että Turun puukotusten pääepäiltyä on kuulusteltu sunnuntaina. 

–Sisältöä ei voida tutkinnallisista syistä kommentoida tässä vaiheessa, KRP kertoo Twitter-tilillään.

Pääepäiltyä esitetään maanantaina puoleenpäivään mennessä vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle.

 

Sauli Niinistö korostaa tiedustelulain tärkeyttä: ”Asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”

20.8.2017 16:17

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Turun tapahtumia tiedotustilaisuudessaan sunnuntaina.

–Suomen poliisi selvitti asian nopeasti. Heidän ja pelastushenkilökunnan työ olivat omiaan palauttamaan turvallisuuden tunnetta. Voimme luottaa viranomaistemme toimintaan.

Niinistö korosti uuden tiedustelulain merkitystä. Hän nosti asian esiin pohtiessaan, miten uudet terrori-iskut Suomessa voidaan estää.

Turussa tehty uusia kotietsintöjä

20.8.2017 14:05

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä perjantain puukotusten vuoksi. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

KRP kertoi sunnuntaina iltapäivällä, että pääepäiltyä on kuulusteltu ja häntä esitetään maanantaina vangittavaksi.

Lue lisää: Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat